U bent hier

Lektocht, Beusichem - Culemborg (KNZB)

Lektocht (2024)

Datum: 
zondag, 14 juli, 2024 - 00:00 t/m 23:45

Het nieuwe jaar is weer begonnen, dus zijn we al weer druk bezig met de voorbereidingen voor de 26e zwemwedstrijd Beusichem - Culemborg. Deze zal plaats vinden zondag 14 juli 2024! Je kan je inschrijven vanaf 1 april (geen grap!). Daarnaast zijn we ook druk op zoek naar officials met de juiste bevoegdheden. Dus heb je een bevoegdheid van 3 en hoger en wil je fungeren bij een unieke zwemwedstrijd stuur ons dan een mail. We hebben allerlei functies zowel in de boot (indien je de juiste bevoegdheid hebt) of op de kant.

Jubileumeditie van de Lektocht goed verlopen; prestatietocht afgelast + foto`s

Zondag om 12 uur viel het startschot op de veerpont van de 25ste Lektocht. Een openwater zwemwedstrijd over zes kilometer van Beusichem naar Culemborg.
De Lektocht is de enige zwemwedstrijd die in een rivier wordt gehouden en die de zwemmers tussen de koeien en de scheepvaart laat zwemmen.

25e editie van de Lektocht: zwemmen van Beusichem naar Culemborg

Op zondag 9 juli 2023 zal de 25e editie van de Lektocht plaatsvinden waarin zwemmers van Beusichem naar Culemborg zwemmen.

De Lektocht is de enige zwemwedstrijd die jaarlijks in de rivier wordt gehouden. Tijdens deze tocht op zondag 9 juli zullen de openwaterzwemmers tussen de koeien en de scheepvaart zwemmen.

25e Lektocht, Beusichem-Culemborg - KNZB Klassieker

Datum: 
zondag, 9 juli, 2023 - 00:00 t/m 23:45

De jaarlijkse klassieker van Beusichem naar Culemborg

Lektocht Beusichem Culemborg compilatie

Een compilatie van de 24e editie van de zwemklassieker Beusichem -Culemborg. Een internationale zwemwedstrijd in de rivier de Lek.

Lektocht 2022 Beusichem-Culemborg met videobeelden!

Ruim honderd mensen sprongen vandaag van het veer in Beusichem de Lek in om de Lektocht te zwemmen naar Culemborg.

Uitslagen zwemklassieker Beusichem - Culemborg

De uitslagen van de zwemklassieker Beusichem - Culemborg kun je >>HIER<< bekijken!

Vooral ‘oude garde’ in Lektocht: ‘Die zwemmen liever in een rivier dan in een stinkende gracht’

De 24ste editie van de zwemwedstrijd van Beusichem naar Culemborg die zondag wordt gehouden zit mudvol. Afgelopen zondag noteerde de organisatie de 180ste naam, waarmee het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Startlijsten LKV zwemwedstrijd Beusichem - Culemborg

De startlijsten voor de 24e editie van de LKV zwemwedstrijd Beusichem - Culemborg zijn geplaatst op onze website.

We zijn super blij dat we morgen een grote groep 6 kilometer zwemmers wil gaan starten vanaf de veerpont.

Bericht Lektocht

Bericht vanuit de organisatie van de Lektocht.

Openwaterzwemmers opgelet! De enige rivierzwemwedstrijd van Nederland gaat weer door

Na twee jaar te hebben drooggestaan kunnen openwaterzwemmers zich opmaken voor de enige rivierzwemwedstrijd van Nederland. Op 10 juli duiken ze van de veerpont bij Beusichem in de Lek, om na 6 kilometer te finishen in de haven van Culemborg.

Lektocht komt er aan!

Na 2 jaar geen zwemwedstrijd te kunnen organiseren zijn we nu weer gestart met de voorbereidingen van onze zwemklassieker. De eerste de vergadering is al weer gepland, de eerste sponsors hebben zich weer aangemeld en de VIP boot is al geregeld. Dus wij gaan er vanuit dat we dit jaar de 24e editie van de zwemklassieker Beusichem - Culemborg mogen organiseren.

De inschrijving start nu op zaterdag 2 april 2022. Zoals we al eerder zeiden bij ons is uitstel echt geen afstel en wij hopen weer op zondag 10 juli 2022 een prachtige zwemwedstrijd te mogen organiseren!

Lektocht, Beusichem - Culemborg 2022

Datum: 
zondag, 10 juli, 2022 - 00:00 t/m 23:45

KNZB klassementswedstrijd.

Promotiefilm Lektocht

Beste open water zwemliefhebber,

Hierbij doen we jullie toekomen de link voor het fantastische promo verhaal van de zwemwedstrijd van Beusichem naar Culemborg welke op zondag 9 juli j.l. is gezwommen.

KNZB maakt wedstrijdkalender 2018 bekend

2017-12-11 - Nieuwegein - Bij het open water congres kon de kalender nog niet definitief vastgesteld worden. De KNZB (en het congres) wilde graag dat de laatst overgebleven dubbel niet meer in de kalender zou staan. Dat is gelukt! In goed overleg is Anna Paulowna bereid gevonden om het komende jaar op een andere datum te organiseren. Het wordt tegen het einde van het seizoen op 16 september. Enkel de nieuwe wedstrijd in de Grindmeren onder Maastricht is daarna nog gepland.

Pagina's