Open Water Wedstrijd TRB-RES stopt...

19/11/2009 Beste zwemmers,  

De open water wedstrijd van 2009 is alweer enkele maanden gepasseerd en de opstart voor het nieuwe seizoen is alweer begonnen. Het programma is alweer in elkaar gezet en de officiële inschrijving ligt al bijna klaar, maar…

…toch hebben zowel Jos als ik elkaar de vraag gesteld of TRB-RES volgend jaar nog wel een open water wedstrijd moet organiseren.

Jos gaf al eerder aan dat 2010 sowieso zijn laatste jaar zou worden en ook ik merk dat ik in 2009 al niet meer de tijd heb gehad die ik eerder wel had en dat zal vermoedelijk alleen maar minder worden.

Daarnaast zullen we opnieuw de locatie van de wedstrijd, na de stormvloed van kritiek van de zwemmers, moeten verplaatsen wat inhoudt dat de baan opnieuw moet worden ingemeten, steigermateriaal zal veranderen en de verschillende faciliteiten opnieuw dienen worden bekeken. Daarnaast heeft een grote sponsor van vorig jaar aangegeven dit jaar niet meer te sponsoren wat een heel groot financieel gat zal betekenen.

Tot slot willen we ons graag meer storten op diverse andere activiteiten binnen TRB-RES, zoals het nieuw te organiseren TRB-RES Brabant Toernooi, het tweedaags open lucht toernooi in het 50 meterbad in Oosterhout aan het einde van het binnenseizoen. Ik denk dat dit toernooi meer draagvlak heeft binnen de vereniging dan de huidige open water wedstrijd en dat sponsoren voor een dergelijk evenement ook makkelijker te vinden zijn.

Al met al hebben deze argumenten ervoor gezorgd dat Jos en ik vorige week hebben besloten om volgend jaar geen open water wedstrijd te organiseren. We hebben de rest van de commissieleden voorgelegd of zij de verantwoordelijkheid over zouden willen nemen. In dat geval zouden we er nog graag één keer de schouders onder willen zetten, zodat de wedstrijd niet zomaar verloren zou gaan. Hierop hebben we echter geen positieve reactie mogen ontvangen, waardoor bij deze de keuze vast staat dat we zullen stoppen met de Open Water Wedstrijd TRB-RES & de 10 van Tilburg.

Graag willen we alle zwemmers, ploegleiders, officials en sponsoren bedanken voor alle steun die we de afgelopen jaren hebben mogen ontvangen en maak er in 2010 weer een geweldig open water seizoen van!

Met vriendelijke groeten,

Jos en Jeroen Melief