Persbericht: 8 Jaar Rotterdam Swim

Zwemmen voor schoon water
Persbericht 22/6 >>> origineel bericht <<<

Op 26 juli organiseert Stichting Aquarius voor de 8e keer de Rotterdam Swim, 3 km. De Rotterdam Swim is op de Royal Amstel Swim na de oudste city swim van Nederland. Het is een open water zwemevenement van drie kilometer in hartje Rotterdam dat behalve Solo (3 km), ook als Halve (1,5 km) of in Estafette (2 x 1,5 km) gezwommen kan worden. Deelnemers zwemmen in de snel stromende rivier de Maas rond het Noordereiland, mooi gelegen tussen Rotterdam’s beroemdste bruggen, de Erasmusbrug, de Willemsbrug en de Hef en de indrukwekkende skyline aan weerskanten van de route.

King Of The Rivers
www.kingoftherivers.com
De Rotterdam Swim maakt sinds 2008 deel uit van de King Of The Rivers dit is een open water zwem serie van 2,5 km, 3 km en 5 km. Waarbij er behalve in Rotterdam ook in Amsterdam wordt gezwommen. Op zondag 30 augustus organiseert men in Amsterdam zowel de Amsterdam Swim (sinds 2009) als ook de Royal Amstel Swim (sinds 1841). De Amsterdam Swim, 5 km (www.amsterdamswim.com) kent een Hele 5 km, een Halve 2,5 km en een Estafette 2 x 2,5 km. De Royal Amstel Swim, 2,5 km (www.royalamstelswim.com) is het oudste open water zwemevenement van Europa en werd in 1841 voor het eerst gezwommen.

Swim For Water
www.swimforwater.com
swim for water.com grootMet de opbrengst van deze open water zwemevenementen maakt Stichting Aquarius op Wereld Water Dag (22/3) elk jaar een rivier schoon en financiert, organiseert en/of ondersteunt ze in binnen- en buitenland goede doelen op het gebied van schoon water. Zo maakte zij de afgelopen jaren de volgende rivieren schoon:
– in 2009 de Schie in Schiedam (1 km)
– in 2010 de Rotte in Rotterdam (2 km)
– in 2011 de Amstel in Amsterdam (3 km)
– in 2012 de Oude Rijn van Duitsland naar Nederland (5 km)
– in 2013 de Laak in Den Haag (1 km)
–  in 2014 de Oude Rijn van Harmelen tot Katwijk aan Zee (50 km)
–  in 2015 de Nieuwe Hollandse Waterlinie van Werkendam tot Muiden (140 km)
In 2016 gaat men van het stadhuis van Rotterdam tot het stadhuis van Amsterdam de Rotte, de Maas, de IJssel, de Gouwe, het Aarkanaal en de Amstel schoon maken.

Amsterdam Rotterdam Triathlon
www.amrotriathlon.com
Verder wordt dit jaar ook weer de Amsterdam Rotterdam Triathlon van het stadhuis van Amsterdam tot het stadhuis van Rotterdam gezwommen, 2,5 km, gefietst 70 km en gerent 17,5 km door, over en langs de rivieren de Amstel, het Aarkanaal, de Gouwe, de IJssel, de Maas en de Rotte. Met deze Triathlon For Water verbinden de deelnemers bijna 2,5 miljoen inwoners en 80.000 bedrijven wonend en werkend in de 13 steden, 3 waterschappen en 2 provincies aan de route. Ook met de Amsterdam Rotterdam Triathlon wordt geld ingezameld voor de jaarlijkse rivier schoonmaak op Wereld Water Dag.

logo_lekker_fitJongeren
www.rotterdamswim.com/jongeren
Jongeren van 12 tot 18 jaar kunnen dit jaar in zowel Amsterdam als ook Rotterdam gratis de King Of The Rivers zwemmen mits zij met een vader, moeder of mentor van start tot finish samen zwemmen. Met deze familieaanbieding bieden wij sportieve ouders de kans om samen met hun kinderen een gezonde, actieve levensstijl te ontwikkelen en sportieve kinderen om hun ouders in beweging te krijgen. Dit om relaties te verstevigen, mensen te verbinden en overgewicht (door een ongezonde levenstijl) tegen te gaan. Voor de allerkleinste kinderen hebben wij in alle steden kleurplaten.

Gehandicapten
www.rotterdamswim.com/gehandicapten
De afgelopen jaren heeft Stichting Aquarius hoog ingezet op “inclusion” (= het laten deelnemen van gehandicapten). Net als in voorgaande jaen zullen ook dit jaar weer een aantal gehandicapte sporters deelnemen aan de Rotterdam Swim en Amsterdam Swim.

921
www.rotterdamswim.com/921
Met het zwemmen van de Rotterdam Swim is in 2008 een grote droom uitgekomen van oprichter Erik Van Loon en omdat Erik wil dat niet alleen jong, fit, sterk en gezond profiteert van de jaarlijkse zwemtocht in Rotterdam schenkt hij elk jaar 921 kg voedsel aan de voedselbank. 

vliegen met ballonenI Love Rotterdam V – De Rivier
www.rotterdamdicht.nl/i-love-rotterdam-v
Tijdens 8 jaar Rotterdam Swim zullen zes enorme ballonnen, elk in de vorm van een hart (het logo van Stichting Aquarius) om de 500 m. de afstand aanduiden. Onder deze enorme helium ballonnen zullen de 10 mooiste I LOVE ROTTERDAM gedichten worden voorgedragen. Bij deze reuze ballonnen worden bewoners, toeschouwers en de deelnemers (vooraf) gevraagd om met een witte viltstift op een klein hart ballon te schrijven waarom zij van Rotterdam houden. Na afloop gaan wij met alle bewoners, toeschouwers en deelnemers incl. de ballonnen op de foto voor de Erasmusbrug en probeert Erik Van Loon met de zes helium gevulde ballonnen weg te vliegen.
Deadline: tot 15 juli middennacht (24:00) kan men nog gedichten I LOVE ROTTERDAM gedichten inzenden.

Sponsors
www.rotterdamswim.com/sponsors
Dit jaar kan Stichting Aquarius dankzij deelgemeente Feijenoord en Erasmus Medisch Centrum de Rotterdam Swim wederom organiseren.

———————- Contact ———————–

Stichting Aquarius
Beukelsweg 81a
NL 3022 GG, Rotterdam
www.kingoftherivers.com
info@kingoftherivers.com

Erik Van Loon
06 3826 5666