U bent hier

nieuws - Nederland

Van Rouwendaal heeft weer last van schouder: 'Zijn donkere tijden'

"Het zijn donkere tijden." Was getekend, Sharon van Rouwendaal. De zwemster heeft opnieuw schouderklachten en baalt daar - vanzelfsprekend - stevig van.

"Ik heb al een tijdje weer pijn aan mijn schouder", schrijft Van Rouwendaal op Instagram.

Reglementen en bepalingen Open Water Zwemmen

Uit de KNZB nieuwsbrief van d.d. 17 Mei 2019;

Reglementen en bepalingen Open Water Zwemmen

Met ingang van 1 mei is het nieuwe Open Water reglement beschikbaar en samen met de publicatie van de Open Water bepalingen is dat de aftrap voor een hopelijk heerlijke sportzomer.

In seizoen 2019 zwemmen we met nieuwe chips

Eerder in het forum geplaatst en daardoor door velen ontgaan:

Ondertussen gaat het gerucht al redelijk de ronde en daarom is het tijd om duidelijkheid te geven over wat er gaande is. Het gerucht dat er overgestapt gaat worden naar een nieuw systeem voor tijdwaarneming klopt.

We zijn aan het onderzoeken of we dit voor het seizoen 2019 al kunnen/willen doen, of dat we dit uitstellen tot 2020.

Van der Weijden zwemt twee keer IJsselmeer over: ‘trainingstochtje’ goed verlopen

Onder luid applaus van een grote groep mensen die de zwemmer stonden op te wachten, arriveerde Maarten van der Weijden vanmorgen iets voor 8.30 uur in Medemblik.
Van der Weijden begon gisteravond aan het begin van de avond vanuit de haven van Medemblik voor een ‘trainingstochtje’ naar Stavoren.

Alkmaar Sport organiseert Open Water Swim Events

Alkmaar Sport organiseert in samenwerking met de Vrijwillige Reddingsbrigade Bergen twee Open Water Swim Events. Op zaterdag 29 juni vindt de Open Water Molen Swim plaats, waar midden tussen het prachtige landschap en tussen de klassieke molens van de Hoornse Vaart wordt gezwommen. Twee maanden later, op woensdag 28 augustus, staat het Bergen aan Zee Swim Event op het programma.

1# Bergen aan Zee Swim Event

Datum: 
woensdag, 28 augustus, 2019 - 19:30 t/m 20:30

Op woensdag 28 augustus, staat het Bergen aan Zee Swim Event op het programma. Jong en oud kunnen deelnemen! Een zwemdiploma is verplicht.

1# Open Water Molen Swim, Alkmaar

Datum: 
zaterdag, 29 juni, 2019 - 14:00 t/m 15:00

Op zaterdag 29 juni vindt de Open Water Molen Swim plaats, waar midden tussen het prachtige landschap en tussen de klassieke molens van de Hoornse Vaart wordt gezwommen.

Van der Weijden gaat oefenen in IJsselmeer

Langeafstandszwemmer Maarten van der Weijden zal dit weekeinde het IJsselmeer zwemmend oversteken. Dat vertelde hij vrijdag bij het tv-programma M. Hij doet dat ter voorbereiding op zijn nieuwe poging komende zomer de Elfstedentocht (200 kilometer) te zwemmen.

Sloterplas Swim 2019

Datum: 
zondag, 26 mei, 2019 - 16:45

NIEUW: SLOTERPLAS SWIM TIJDENS STADSTRIATHLON AMSTERDAM NIEUW-WEST

Op zondagmiddag 26 mei organiseert Stichting Amsterdam Duursport samen met Personal Swimming de Sloterplas Swim tijdens de Stadstriathlon Amsterdam Nieuw-West. Een unieke open waterwedstrijd voor recreanten en wedstrijdzwemmers.

Tussen 16:45 en 18:00 uur kunnen de recreanten op een veilig en bewaakt zwemrondje van 300 meter een afstand naar keuze zwemmen. Je kunt zelf bepalen wanneer je te water gaat. Een klok zal meelopen zodat je zelf de tijd in de gaten kunt houden.

’Zwemplassen gevaarlijk door droogte’

Kinderen en niet-geoefende zwemmers moeten goed uitkijken als ze gaan zwemmen in recreatieplassen. Door de aanhoudende droogte kunnen zwemmers in die plassen onverwacht snel in gevaarlijk diep water terechtkomen, zo waarschuwt de provincie Gelderland.

Reddings Brigade Congres (18 mei 2019): neem deel!

Datum: 
zaterdag, 18 mei, 2019 - 13:00 t/m 17:00

Zaterdag 18 mei 2019. Op die datum wordt, van 13.00 tot 17.00 uur, het eerste Brigade Congres gehouden bij het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) in Arnhem. Het Brigade Congres is dé plek waar brigadeleden elkaar ontmoeten en kennis en ervaringen met elkaar delen. Met lezingen, stands, workshops (maar liefst 15) en een centrale ontmoetingsruimte is het dé middag om je te laten inspireren en gesprekken te voeren met andere brigades, met experts van buiten en met het bestuur van Reddingsbrigade Nederland.

Persbericht - Simply the Bes draagt bij aan droom zwemster Lisa Dreesens

In 2016 hebben blauwe bessentelers in Nederland, België en Duitsland de handen ineengeslagen en zich verenigd in het collectief ‘Blauwe bessen platform’. Inmiddels heeft het platform ruim 40 leden, die zich samen bezighouden met de vele gezondheidsvoordelen van de blauwe bes. Dit doen ze onder andere door onderzoeken, kennisdeling en generieke promotie. Onder de noemer ‘Simply the Bes’ promoten de telers gezamenlijk de gezonde blauwe bes bij de consument.

Irene van der Laan genomineerd voor sportprijzen Kaag en Braassem 2018

Op donderdag 11 april 2019 worden de sportprijzen van Kaag en Braassem uitgereikt. Op basis van de presentaties die zij in 2018 hebben geleverd, zijn vanuit de gemeenschap sporters, coaches en teams voorgedragen voor de verkiezing. Uit alle voordrachten heeft de jury vervolgens drie genomineerden gekozen in de categorieën Sportman, Sportvrouw, Sportcoach, Sporttalent en Sportploeg.

Gebak voor medaillewinnaar open water zwemmen bij Special Olympics Wessel

De Almeloër Wessel Everloo (29) nam voor de tweede keer deel aan de Special Olympics. Dit keer won hij zilver op de 800 meter vrije slag en ook zilver op de 1600 meter in open water. Op de vier maal 100 meter wisselslag behaalde hij de vierde plaats. Om het voor alle deelnemers tot een echte wedstrijd te maken waren ze ingedeeld in categorieën. Daarvoor moesten ze vooraf een tijd opgeven. Hier binnen werd er hard gestreden, maar meedoen en zelfvertrouwen krijgen zijn wel heel belangrijk binnen deze Spelen.

Pagina's