U bent hier

nieuws - Nederland

Boek: Hoe pak je water - Alexander Hulleman & Emily Brekelmans

Datum: 
woensdag, 1 augustus, 2018 - 10:00

Op 1 augustus 2018 komt het boek: Hoe pak je water van Emily Brekelmans en Alexander Hulleman uit.

Reserveer nu al het boek:
Hoe pak je water - Hulleman & Brekelmans

Zwemtrainingskamp op Lanzarote

Datum: 
dinsdag, 16 oktober, 2018 - 10:00

Lanzarote - Spanje

Natuurzwemplekken in Amsterdam (door Het Parool)

Hier vier je het zomerse weer: van terras tot pierenbad

OverzichtHet is zomers in de stad. In dit overzicht hebben we zonnige terrasjes, frisse ijssalons en vrolijke zwemplekken voor je op een rij gezet.

Antibioticaresistente bacteriën in open water: onderzoek niet alleen bij City Swims e.d.

In de afgelopen jaren worden in Nederland steeds meer zwemevenementen (zogenaamde City Swims) gehouden in grachten, singels, rivieren of ander zogenaamd ‘open water’. In open water kunnen darmbacteriën zitten, waaronder bacteriën die resistent zijn tegen antibiotica. Deze darmbacteriën zijn meestal ongevaarlijk voor gezonde mensen, maar kunnen wel gevaarlijk zijn voor kwetsbare mensen, zoals ziekenhuispatiënten.

Wherever She Saw Water, Willy van Rysel Wanted To Swim

Willy van Rysel was born Wilhemina Magdalena van Rijsel in Amsterdam, the Netherlands in 1916 and passed away 92 years later. She was inducted as an International Marathon Swimming Hall of Fame Honour Swimmer in 2002 and in the International Masters Swimming Hall of Fame in 2008.

She was the first woman to receive the Irving Davids-Captain Roger Wheeler Memorial Award from the International Swimming Hall of Fame. She traveled throughout Great Britain promoting long distance swimming and setting records. In 1948, she became the first woman to swim across IJsselmeer and set a record when she swam 24 km from Stavoren to Enkhuizen. In

Yonda Swim Challenge Cuijk *Update Event is Cancelled*

Helaas zijn wij genoodzaakt de geplande Yonda Swim Challenge op 26-05-2018 niet door te laten gaan.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau Richard Broer

*De heer R. Broer uit Voorburg (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau) 

Tegen stroom in zwemmen in nieuwe sporthal Volendam

Een primeur in de regio Waterland: in de nieuwe sporthal De Seinpaal in Volendam komen drie of vier tegenstroombaden, speciaal voor openwaterzwemmers en triatleten.

Het Channel Team Wassenaar gaat in 2018 weer een nieuwe uitdaging aan

Eind Augustus 2018 gaat het Channel Team Wassenaar met een 8-tal zwemmers in estafette van Den Helder naar Hoek van Holland zwemmen. Langs de kust! Een idee dat al een aantal jaren op de plank lag is er eindelijk deze winter van af gekomen.Het traject van vergunningen aanvragen, boot regelen, idee uitwerken en niet te vergeten veel trainen is ingegaan.

Reglementswijziging Open Water: wetsuits

woensdag 11 april 2018

Met toestemming overgenomen: KNZB

Per 1 mei 2018 zal de KNZB definitief een reglementswijziging doorvoeren aangaande het gebruik van wetsuits bij open water wedstrijden. Hierbij volgen we in grote lijnen de FINA regels die per 1 januari 2017 reeds van kracht waren.

Unltd Swim Overschie

Datum: 
zondag, 24 juni, 2018 - 14:00

Op zondag 24 juni 2018 vind de Unltd Swim Overschie plaats. Een openwater zwemtocht in de Schie in de Rotterdamse deelgemeente Overschie over de afstanden 1km, 2km en 4km.

Zwemmen in de natuur 'what's not to like'?

Erik en Michel zijn verliefd geworden op zwemmen in de natuur en hun enthousiasme is aanstekelijk. "Zwemmen tussen de karpers is heel wat magischer dan baantjes trekken in het zwembad." Zo kregen ze deze winter meer dan 70 deelnemers de ijskoude Rotterdamse wateren in.

Speedo Swim-in Leiden

De zomer lijkt verder weg dan ooit, maar wij zijn (binnenshuis) al druk bezig met de organisatie van Speedo Swim-in Leiden 8.

Liesbeth ter Laak wint sportprijs Noordwijk

Noordwijk – Tijdens een feestelijke avond in de Hotels van Oranje zijn vrijdag de sportprijzen uitgereikt. Open water en Masterszwemster Liesbeth ter Laak won de prijs voor sporter in de categorie 65+.

Open water trainingskampen

Datum: 
vrijdag, 29 juni, 2018 (Hele dag) t/m zondag, 1 juli, 2018 (Hele dag)

Wil jij beter leren zwemmen in Open water? Of minder vermoeid raken van het zwemonderdeel in de triathlon?
Grijp nu je kans!

Aankomend zomer hebben wij van Sport-Active Nederland 2 grote zwemtrainingskampen in de aanbieding. 
Van vrijdag 29 juni t/m zondag 1 juli kun je met ons trainen in en rond Natuurpark de Weerribben. Van vrijdag 6 juli t/m zondag 8 juli kun je met ons trainen in en rond het IJsselmeer.

Pagina's