U bent hier

nieuws - Nederland

Open water circuit brochure 2023 online (updates)

Het open water boek in zijn zo goed als complete versie. Er zal waarschijnlijk niet meer veranderen (per 3 september 2023). Dit item komt steeds bovenaan de lijst items op noww.nl te staan wanneer er een wijziging is opgetreden. De wijzigingen zal ik dit jaar niet allemaal óók melden op deze pagina. Deze zijn te lezen op de laatste pagina van het document.

Laatste wijzigingen:

  • 8 augustus: Bij nummers in België aangegeven voor welk Nederlands klassement deze meetellen.
  • 8 augustus: ONK-bepalingen bijgewerkt (nieuwe download nu ook op noww.nl)

Slager Gert-Jan Wit haalt na dik twaalf uur zwemmen de overkant van het Kanaal

De Helderse slager en ademcoach Gert-Jan Wit heeft de oversteek van het Kanaal gehaald. Met de handen in de lucht werd hij door de bemanning van de volgboot gefilmd toen hij het strand van Calais bereikte.

Hollandsdiep zwemtocht 2023

Op 10 september was de jaarlijkse zwemtocht over het Hollandsdiep georganiseerd door Sportvereniging Het Rooie Paerd, om 13:15 gingen d zwemmers aan boord van boten die hen naar de start brachten. Arco Wagenvoort kwam om 14:30 uur als eerste aan. Op de voet gevolgd door Tanja Provily. Het was goed toeven in en bij het water.

Terugblik Open Water zwemmen seizoen 2023

Met een tropische afsluiting, het ONK, op vrijdag 8 en zaterdag 9 september in De Biesbosch bij Werkendam is een einde gekomen aan het open water zwemseizoen 2023. Een jaar waarin 15 organisaties met hart en ziel zich hebben ingezet om alle open water liefhebbers die we hebben in Nederland weer te laten genieten van een diversiteit aan wedstrijden. Van Appingedam, die we graag volgend jaar verwelkomen in het circuit tot aan Sluis, die volgend jaar juist toe zijn aan de 50e editie.

Vijftig zwemmers wagen loodzware overtocht van Texel naar Den Helder

Van Texel helemaal zwemmend naar Den Helder. Vijftig deelnemers zijn zaterdagmiddag die jaarlijkse uitdaging van Beach to Beach aangegaan. De omstandigheden waren dit jaar loodzwaar: door de stroming kwamen de sporters nauwelijks vooruit.

Door de onwillige stroming werden alle deelnemers na twee uur en drie kwartier uit het water gehaald. Vervolgens kregen ze de kans om tegelijkertijd de laatste achthonderd meter naar de finish af te leggen.

Belangrijk bericht organisatie NK open water zwemmen en BOWR

Een nieuwe locatie, nieuwe regels! 

Het Nationaal Park De Biesbosch is een beschermd natuurgebied en het grootste zoetwatergetijdengebied. Als bezoeker moet je natuurlijk wel rekening houden met de dieren en de planten. Het Nationaal Park De Biesbosch is daarom een stiltegebied. De wedstrijd wordt dit jaar midden in de Biesbosch georganiseerd. Omdat het een stiltegebied is mogen wij geen muziek draaien, starts aankondigen of zwemmers oproepen. Dit geeft de wedstrijd een hele unieke ervaring. 

Beelden van de wedstrijd: Kanaalrace 2023

Bij de regionale oproep:

Uitslagen Kanaalrace - Vlissingen 2023

In de bijlage de uitslagen van de Kanaalrace Vlissingen 2023

Uitslagen Ganzetrek - Wilhelminadorp 2023

In de bijlagen de uitslagen van de Ganzetrek.

Dit weekend drie zwemwedstrijden in het Zeeuwse open water

De Ganzetrek van zaterdag en de Kanaalrace van zondag zijn de laatste twee wedstrijden voor de Zeelandbeker. Eerder in de zomer waren er openwaterwedstrijden in Hoek, Sluis en Breskens.

Hans Fuhrmann zwemt het IJsselmeer rond

Bijdrage van Anne Buter (2023-09-01 foto's ingevoegd):

Vrijdag 25 augustus begon de 65 jarige Hans Fuhrmann aan zijn uitdaging. De open water zwemmer heeft als doel om in 7 dagen rondje IJsselmeer te zwemmen. De start was in Medemblik en hij hoopt daar op donderdag te finishen. Hans staat onder begeleiding van zijn coach Marcel van der Togt. Iedere dag start hij 8 uur, zwemt dan tussen de 4 en 5 uur naast de boot  en eet/drinkt elk uur. Zijn drinken bestaat uit sportdrank of thee met honing en vast voedsel, zoals banaan, stroopwafel of mueslirepen. Na de ochtend sessie rust hij 3 uur op de boot, om vervolgens weer 4 uur te zwemmen. Gemiddeld zwemt hij 25 km per dag.

Margot zwemt ruim 7 kilometer op open zee voor het goede doel: ‘Van Texel naar Den Helder in 2 uur tijd’

Ruim 7 kilometer zwemmen door de golven, tegen de stroming in en tussen kwallen: Margot Smits (33) draait er haar hand niet voor om. Op zaterdag 9 september zwemt ze van Texel naar Den Helder op open zee om geld op te halen voor Kika.

Ziek na City Swim: 'Voorzichtig met verbanden leggen'

Buikgriep, maagkramp en overgeven. Verschillende deelnemers van de Roermond City Swim zijn ziek geworden na het evenement zaterdag.

Maar waar dat precies aan ligt, is nog een raadsel.

Jeugd ontdekt openwaterzwemmen

De jeugd van de zwemvereniging ZVVS heeft het openwaterzwemmen ontdekt. In Heerjansdam kwamen Fleur Doest, Daan van Merrienboer, Guusje van Geest, Merel Doest, Saar de Graaf en Joey Pop in actie op diverse afstanden en gezien de behaalde resultaten ziet de toekomst er hoopvol uit voor deze talentvolle Vlaardingers zwemmers op dit altijd loodzware zwemonderdeel.

Voor de 75ste keer Reitdieptochten in Garnwerd

Zondagmiddag 3 september staat Garnwerd weer in het teken van de Reitdieptochten. Er zijn tochten voor jongens en meisjes over 500 meter en voor dames en heren over 1000 meter. Het parcours (500 meter) wordt ten zuiden van de jachthaven van recreatiecentrum Garnwerd aan Zee uitgezet.

Pagina's