U bent hier

nieuws - Nederland

Weertman verliest wereldtitel maar verovert olympisch ticket in open water

Ferry Weertman is er in de nacht van maandag op dinsdag niet in geslaagd zijn wereldtitel op de 10 kilometer openwaterzwemmen te prolongeren, maar heeft wel een olympisch ticket veiliggesteld. Hij werd zevende bij de WK in Zuid-Korea.

Paralympiër Geert zwemt Ijsselmeer over

Geert Schippers wil andere mindervaliden motiveren om achter de geraniums vandaan te komen.

Recordaantal deelnemers voor openwaterzwemmen Vianen: "Het Maarten van der Weijden-effect"

Het begon in 2010 toen Vianen 750 jaar bestond, maar het is een jaarlijkse traditie geworden: de open water zwemwedstrijden in het Merwedekanaal. Ruim vierhonderd mensen deden vandaag mee, een record voor het evenement dat voor de tiende keer werd georganiseerd.

Sharon van Rouwendaal: zonder coach, maar pijnvrij zwemmen voor Tokio

In Zuid-Korea zwemt Sharon van Rouwendaal zondag de belangrijkste 10 kilometer sinds haar gouden olympische race in Rio. Op de WK is plaatsing voor ‘Tokio’ het voornaamste doel van de eigenzinnige zwemster.

Meer zwemmers dan ooit zwemmen voor Wereld Gehandicapten Dag

Op 28 juli trotseren tientallen deelnemers alweer voor het 12 jaar op rij de golven van de Maas rond het Noordereiland in hartje Rotterdam om aandacht te vragen voor schoon water in de grootste kunstmatige haven ter wereld.

WK Open Water zwemmen 2019 (Yeosu Expo Ocean Park) van start in Korea

Vannacht 1 uur Nederlandse tijd gaat het open water zwemmen van start in het Yeosu Expo Ocean Park niet ver van Gwangju. Het gaat om de 5 kilometer mannen met als Nederlandse deelnemer Pepijn Smits.

Jonge kinderen leren in open water zwemmen in Oldenzaal

Het water is een stuk donkerder dan in een gewoon zwembad en het is ook kouder. Negen kinderen die net hun zwemdiploma hebben gehaald, kregen in Oldenzaal een open water clinic. "Veel kinderen gaan naar het Gardameer, of gaan zwemmen in open water zoals het Hulsbeek. Het is toch anders dan een zwembad en het is goed ze daarop voor te bereiden", zegt Shelly Jambor van Sportcentrum Vondersweijde in Oldenzaal.

Fryslân DOK fan 16 juny 2019 17:00

De magy fan Maarten

It wie syn ultime dream: de Alvestêdetocht swimme. Maarten van der Weijden sette ôfrûne simmer hiel Fryslân en Nederlân op 'e kop. Mei syn allen stiene we lâns de rûte en donearren wy sawat 5 miljoen euro foar kankerûndersyk. Ek al koe er de tocht net útswimme - by Birdaard moast er it oerjaan - Maarten wie in nasjonale held.

Jan (43) zwemt het Kanaal en IJsselmeer over voor Renkumse gemeenschap

RENKUM - Jan Willemsen (43) uit Renkum heeft een bijzondere missie. Hij gaat volgend jaar het Kanaal van Calais in Frankrijk naar Dover in Engeland over zwemmen, zo'n 34 kilometer. Dat doet hij om geld op te halen voor de Renkumse gemeenschap. 'Kinderen die het moeilijk hebben, wil je laten voelen dat dromen kunnen uitkomen. Dat alles mogelijk is.'

De Inspringers van de Klaverblad Zwemtocht 2019

Van 22 tot en met 25 augustus wordt door Steenwijk ’34 de Klaverblad ZwemTocht gezwommen. Deze tocht van 200 kilometer volgt de schaatsroute van de Overijsselse Merentocht. De tocht wordt door een vast zwemteam van Steenwijk ’34 gezwommen, waarbij steeds één of twee zwemmers gelijktijdig zwemmen.

Te water! (Maar dan wel veilig)

Als de temperatuur stijgt, trekken we massaal naar meertjes, zwembaden of stranden. Lekker afkoelen. Maar hoe weet je of het water schoon genoeg is? Wat doe je als je door een kwal wordt gestoken? En mag je in een rivier poedelen?

Lansingh druk bezig met voorbereidingen NK Open Water Zwemmen

Heerjansdam is twee jaar lang dé locatie waar het NK Open Water Zwemmen gehouden wordt. Fer Versteeg en een grote groep vrijwilligers, waaronder leden van zwemvereniging De Lansingh uit Krimpen aan den IJssel, zijn al druk in de weer om het spektakel tot in detail voor te bereiden.

Racen in Canada

Bericht van de website van Lars Bottelier;

Van 15 juli tot 5 augustus ga ik naar Canada om open water te zwemmen. Ik ga hier deelnemen aan twee wereldbekerwedstrijden van 10km en één ultramarathon van 32km. Het is voor het eerst dat ik deel ga nemen aan een wereldbekerwedstrijd.

Tiende editie open water zwemmen in Vianen

Stichting OWZ Merwedekanaal organiseert op zaterdag 13 juli voor de tiende keer open waterzwem wedstrijden. Vanaf 10.30 tot omstreeks 16.00 uur wordt door recreanten en wedstrijdzwemmers gestart en gefinisht bij de kop van Sluiseiland.

Zwemmers ontdekken de Weerribben

Afgelopen weekend namen zwemmers uit heel het land én zelfs uit Duitsland en Engeland een duik in het water van Nationaal Park de Weerribben. Onder begeleiding van Sport-Active Nederland zwommen zij een mooie tocht over 5km, 2km en 1km door de Weerribben.

Pagina's