U bent hier

nieuws - Nederland

Zomer 2023 KNRM lifeguards gezocht

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) biedt op de Friese Waddeneilanden het mooiste vakantiewerk als lifeguard, inclusief gratis verblijf, toffe opleidingen en een hoop leuke collega's! Lijkt het je leuk om jouw leden de mogelijkheid te bieden zich aan te melden voor de selectiedagen (op 4 en 19 maart), waardoor ze kans maken tijdens de zomer als KNRM Lifeguard te werken? Zo help je me om de stranden veiliger te maken en jouw leden misschien aan een prachtige vakantiebaan en unieke ervaring.

Dit is waarom koudetraining goed voor je is

Gezonder en gelukkiger door sporten in de kou of koud afdouchen.

Vroeger zag je alleen op nieuwjaarsdag mensen een frisse duik in de zee nemen. Tegenwoordig kijkt niemand meer gek op als iemand in november gaat zwemmen in open water of dagelijks een koude douche neemt. 

Crossing for Prevention

Come and join us November 19, 2022 at The Pier Curaçao Restaurant & Bar, at Caracasbaaiweg in Curaçao, starting from 3 PM.

Fundacion CORESA, Fundashon Prevenshon and Kanker Fonds Bonaire will be there to accept donations.

Crossing for Prevention is an event by Sportology Dutch Caribbean Foundation.

Bericht van Stichting OWW de Binnenmaas

Beste Open Water liefhebbers,

Bij deze wil ik u waarschuwen, dat dit een ander bericht is, dan wat u normaliter van ons verwacht.

Zoals u weet, bestaat Stichting OWW De Binnenmaas uit een kleine kern van hoofdorganisatoren, met rond het zwemevenement, heel veel hulp van familie en vele vrienden en vriendinnen.

Sinds afgelopen zomer, zijn helaas 2 van onze hoofdorganisatoren voor zeer lange tijd uit de roulatie. En indien ze weer terug zijn, zal er een lang herstel zijn, voor dat er actief iets kan worden georganiseerd.

Van Rouwendaal grijpt naast eindzege wereldbeker openwater

Zwemster Sharon van Rouwendaal heeft naast de eindzege in de wereldbeker openwater gegrepen. De regerend wereldkampioene op de 10 kilometer eindigde in de laatste race van dit jaar in het Israëlische Eilat als vijfde. De zwemster uit Soest moest haar grote concurrente Ana Marcela Cunha voor laten gaan.

Buiten zwemmen in Utrecht: binnen tien minuten fietsen moet je er een plek voor kunnen vinden

Eenrichtingsverkeer op de gracht, ligplaatsen voor bepaalde tijd en meer plekken om te zwemmen. Dat zijn een paar van de wensen die het Utrechtse gemeentebestuur uitspreekt in de Visie stadswater, die vandaag wordt gepresenteerd. Inwoners kunnen vanaf nu reageren op de plannen die zijn bedoeld om het water in de stad voor iedereen "leuk te houden".

Hulphond Tim overwon kanker, nu zamelt hij geld in met een zwemmarathon

Snuivend en puffend baant Tim zich een weg door het speciale hondenzwembad, om voor de zoveelste keer de oranje frisbee uit het water te vissen. Hij geniet. "Hij geniet zelfs dubbel", vertelt zijn baasje Nicole van der Kooij uit Breda. Want Tim overwon een zeer kwaadaardige vorm van kanker. En nu gaat hij zelfs een marathon zwemmen, met nog 19 andere honden. Het doel: geld inzamelen voor kankeronderzoek bij honden.

Bottelier verbreekt 10 jaar oude recordtijd tijdens IJsselmeermarathon

IJmuidenaar/Regio – IJmuidenaar Lars Bottelier heeft op zondag 11 september het 10 jaar oude record verbroken van Marcel Schouten tijdens de IJsselmeermarathon van Stavoren naar Medemblik. De openwaterzwemmer had 4 uur, 9 minuten en 36 seconden nodig om de klassieke oversteek van Stavoren naar Medemblik te volbrengen. Ruim sneller dan 10 jaar geleden, toen Marcel Schouten de 22 km lange oversteek volbracht in een tijd van 4 uur en 18 minuten.

Foto's NK Marathonzwemmen 2022

Achterstallig! Richard Broer is vergeten om zijn foto's van het NK marathonzwemmen en de IJsselmeerzwemmarathon te publiceren. De foto's zijn van zijn hand, met uitzondering van de foto's waar hij zelf op staat. die zijn genomen door Gerda Holla, waarvoor dank!

Reddingsbrigade bezorgd, A-diploma niet genoeg om in zee te zwemmen

Alleen een A-diploma halen is te weinig om veilig in de zee te kunnen zwemmen. Dat zegt de Middelburgse Van Dixhoornbrigade. De reddingsbrigade ziet dat veel kinderen alleen nog het eerste zwemdiploma halen en vindt dat problematisch.

Kirsten van Santen: ‘Het water in welke vorm dan ook verbindt ons’

‘Water pakken’ is het debuut van Kirsten van Santen, een persoonlijke zwembiografie waarmee zij de ziel van het ‘zwemmersvolk’ wil doorgronden. Kriskras door Nederland gaat zij op zoek naar zwemmers die hun hart hebben verloren aan het zwemmen in chloorbaden, rivieren, plassen of de open zee. Wat verbindt deze badgasten, waterwezens en zwemhelden? 

5 gezondheidsvoordelen van zwemmen in open water en koud douchen

Zwemmen in open water is populairder dan ooit. Als je het koud douchen inmiddels hebt uitgespeeld, dan is deze trend misschien wel iets voor jou.

Vier NK-titels voor Biesboschzwemmers, einde aan open water zwemseizoen

SLEEUWIJK • Tijdens de Biesbosch Open Water Race (BOWR) hebben de Biesboschzwemmers ook de Open Nederlandse Kampioenschappen open water zwemmen mogen organiseren. Op het programma stonden afstanden van 1500 tot en met 10 kilometer. Van de Biesboschzwemmers kwamen vier leden aan de start en zij waren goed voor vijf medailles. Tijdens de BOWR werden er ook nog diverse prijzen behaald. De organisatie was heel blij met de deelname en winst van Marcel Schouten op de 10.000m vrije slag en Lars Bottelier op de 5000m vrije slag. Dit zijn twee toppers van Nederland.

Biesboschzwemmers: Bedrag ALShetjeraakt bekend

Werkendam, 15 september 2022 – Een kleine week geleden werden tijdens de Biesbosch Open Water Race prestatietochten gehouden voor de Stichting ALShetjeraakt. Zwemmers die 1000, 2000 of 5000 meter zwommen haalden geld voor deze stichting op.

Uitreiking klassementsprijzen

Datum: 
donderdag, 8 september, 2022 - 13:45

Helaas kunnen komend weekend, vanwege problemen met het bestellen en leveren van de medailles, geen prijzen worden uitgereikt aan de nummers 1, 2 en 3 van de verschillende landelijke klassementen.

Pagina's