2de editie Open water wedstrijd Blauwe Meer De Spatters succesvol

BEILEN 12/09/2010 – Op één van de laatste mooie dagen van dit jaar werd afgelopen zaterdag de tevens laatste open water wedstrijd van dit seizoen gezwommen in het Blauwe Meer bij Beilen. Voor de tweede keer organiseerde zwemclub De Spatters uit Beilen de wedstrijd. Aan het einde van de dag werd het klassement opgemaakt en werden de klassementsprijzen uitgereikt.

Nog even was het spannend of de wedstrijd door zou gaan afgelopen zaterdag. De watertemperatuur lag rond de 16.8 °C. Bij een temperatuur van onder de 16 °C mag de wedstrijd officieel niet doorgaan. Voor de zwemmers was het dus geen pretje het koude water in te duiken. Dat resulteerde in een hoop gegil en geschreeuw. Maar ondanks de kou werd er wel goed gezwommen. Bij de Spatters vielen een aantal zwemmers in de prijzen. Zo eindigde bij de heren triatleten Sjoerd Rijpkema als 2e op de 1000 meter vrije slag in een tijd van 15.25.12. Bij dezelfde afstand bij de dames werd Judith Kremers 1e in 15.33.42. Bij de jongens junioren één kilometer schoolslag eindigde Richard Hovenkamp in een tijd van 19.41.17 (11e). Op de 250 meter vrije slag voor de allerkleinsten wist Duco Westerdijk de 2e plaats te veroveren in 5.33.38. René Vrieling eindigde hier als derde in 5.56.70. Daniëlle Vrieling werd in 15.08.29 vierde op de 1000 meter vrije slag meisjes junioren. Ook op de één kilometer schoolslag masters haalden de zwemmers de nodige prijzen. Bij de heren werd Sjaak Meinders derde in 21.01.84. Bij de dames bereikte Judith Kremers als tweede de finish in 19.40.93.

Ondanks het koude water, hadden weinig zwemmers er echt last van. Alleen op het slotnummer, de vijf kilometer, werden een aantal zwemmers verkleumd of onderkoeld uit het water gevist door mensen van de EHBO en andere vrijwilligers. Met een beetje hulp waren ze er overigens snel weer bovenop.

Ook toeschouwers hoefden zich niet te vervelen tijdens de wedstrijd. De kleintjes konden hun energie kwijt op het springkussen, er waren prestatietochten en velen vermaakten zichzelf met het maken van foto's.

Een hoogtepunt van de wedstrijd was de zwemmer die op de 5 kilometer als allerlaatste de finishplaat aantikte en daarmee gelijk de laatste zwemmer van dit seizoen was. Op de laatste paar kilometer lag hij nog als enige in het water. Hij werd dan ook met luid gejoel onthaalt door de nog aanwezige toeschouwers toen hij het water uitkwam. Foto's en uitslagen van de wedstrijd zijn te bekijken op www.noww.nl en http://www.openwaterblauwemeer.mijnalbums.nl. en http://picasaweb.google.nl/

Ingezonden door Karin Hovenkamp
(later ook te