Oosterhout: 6,5km Dongen-Oosterhout & 1e Oosterhoutse (sprint) triatlon bij jubileum editie

Op zondag 28 augustus 2016 wordt de 85ste editie gezwommen van de jaarlijkse open water wedstrijd in het Wilheminakanaal. Al vóór 1927 werd er voor de eerste maal door een aantal Kanaalzwemmers een open water zwemwedstrijd in het Wilheminakanaal georganiseerd. Dit was de basis voor de oprichting van OZ & PC De Warande in 1927. 85 jaar geleden, In 1931, werd er voor het eerst gezwommen van Dongen naar Oosterhout.

6.500m Dongen-Oosterhout (stroom mee, voor zover aanwezig)

Vanwege deze jubileum editie heeft de organisatie deze wedstrijd van Dongen naar Oosterhout op het programma gezet. De afstand hiervan is ca. 6.500m. Hiervoor zijn echter maar een beperkt aantal startplaatsen beschikbaar. De voorinschrijving voor verenigingen van de KNZB regio Zuid is geopend. Omstreeks 10 juli zal de voorinschrijving voor de overige verenigingen toegankelijk zijn.

De kosten hiervan bedragen bij voorinschrijving € 10,-. Na sluiting voorinschrijving (29 juli 2016) bedraagt het inschrijfgeld € 13,50. Hiervoor ontvangt elke deelnemer van de organisatie een unieke herinneringsmedaille en een HEAD siliconen badmuts. Daarnaast de unieke ervaring dit eens een keer mee te maken.

Of je nu meezwemt om te winnen of gewoon om de wedstrijd uit te zwemmen maakt niet uit (tijdlimiet is 2,5 uur). Deelname als wedstrijdzwemmer of misschien als waterpolo team voor een unieke zwemtraining? Dat kan allemaal!

1e Oosterhoutse (sprint) Triathlon

Tijdens de reguliere Dopharma open water wedstrijden zal de start van de 1e Oosterhoutse sprint triatlon plaats vinden. De organisatie werkt hiervoor nauw samen met de vrij nieuwe Oosterhoutse triatlon vereniging Ironmanagers. (www.ironmanagersnl.nl )

Aan deze triatlon kan worden individueel worden deelgenomen of in TRIO verband (1 zwemmer, 1 fietser, 1 loper). Deelname is mogelijk met een NTB atletenlicentie, NTB aspirant lidmaatschap, KNWU wedstrijdlicentie of KNZB wedstrijdlicentie. Start en Finish op evenemententerrein van de Dopharma open water wedstrijden.

Voor informatie over inschrijven, afstanden en parcours: http://www.triatlonexperience.nl/

Voor vragen kunt u een mail sturen aan: info2016@dopharmaopenwater.nl

Volledig programma: zie bijlage