Inschrijving tweede editie Like2Swim Rotterdam geopend

Na de succesvolle eerste editie vorig jaar is Like2Swim Rotterdam op 25 juni terug met een tweede editie. Dit jaar zijn de afstanden 3000 en 2000 meter aan het programma toegevoegd. Daarnaast kunnen zwemmers kiezen uit een parcours van 250 meter, 500 meter en 1000 meter. Voor kinderen vanaf 8 jaar (en in bezit van zwemdiploma A) is er wederom een speciale KidsSwim (250 meter). De inschrijving is geopend!

Maarten van der Weijden heeft vandaag de officiële opening voor de inschrijving van Like2Swim Rotterdam verzorgd. Vanaf nu kunnen zwem- en sportliefhebbers zich aanmelden voor dit unieke open water zwemevenement in hartje Rotterdam. De Entrepothaven en Binnenhaven zijn zondag 25 juni wederom de sfeervolle decors van een bijzondere en laagdrempelige zwembeleving voor jong en oud, voor toppers en recreanten. De KNZB en de SPRZ zijn als partner betrokken bij het evenement.

Zwemicoon Maarten van der Weijden is als open water liefhebber betrokken bij Like2Swim Rotterdam. De opening inschrijving is op een unieke manier gestart, doordat Maarten 8 uur lang heeft gezwommen in het Oostelijk Zwembad in Rotterdam. Elk uur heeft een andere (schoolzwem-)klas de eerste 12 minuten met Maarten meegezwommen. Maarten werd in 2008 Olympisch kampioen 10 kilometer open water, wereldkampioen 25 kilometer én Sportman van het Jaar.

Stichting Vrienden van het Sophia is het goede doel van Like2Swim Rotterdam 2017. Stichting Vrienden van het Sophia doet er alles aan om het verblijf van patiëntjes en hun gezin in het Sophia kinderziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken én meer onderzoek te doen naar behandeling en genezing van kinderziekten. Deelnemers kunnen bij inschrijving kiezen voor een donatie aan Vrienden van het Sophia en een eigen sponsoractie starten.