Jan van den Hoorn ernstig ziek

Via-via bereikte mij bericht dat Jan van den Hoorn ernstig ziek is;

De laatste jaren heeft trainer en scheidsrechter Jan van den Hoorn veel pech gehad met zijn gezondheid waardoor hij de laatste tijd slechts weinig in staat was om te trainen, noch te fungeren. 

Hij heeft van alles gemankeerd. Hij heeft veel rugpijn gehad. Bovendien brak hij diverse keren zijn been doordat hij door blackouts onverwachts viel. Vorig jaar zomer leek hij op de goede weg en heeft hij zijn vereniging enkele maanden getraind. Daarna ging het echter op vele fronten mis met zijn gezondheid. Hij liep zelfs een buikvliesontsteking op en werd na een zware operatie bijna 2 weken in een roes gehouden.

Na een lang herstel kreeg hij last van dat zijn nieren: ze begonnen te falen en moest hij weer diverse keren opgenomen worden in het ziekenhuis. Het leek er op dat meerdere organen niet goed meer werkte. Recent hoorde ik echter dat bij de zoveelste operatie kanker  van zijn alvleesklier diverse uitzaaiïngen zijn geconstateerd. Het was duidelijk dat een daadwerkelijke behandeling niet meer mogelijk was. De levensverwachting van Jan ligt in de orde van maanden. Jan van den Hoorn heeft er voor gekozen om zijn laatste maanden door te brengen in Hospice Beverwijk gelegen in Zeestraat 92, 1942 AT  BEVERWIJK. Op dit moment is hij nog goed aanspreekbaar en kan hij op ieder willekeurig tijdstip bezocht worden.

We vinden het erg jammer dat Jan van den Hoorn niet meer terug kan komen als jurylid of als trainer. Alhoewel hij niet altijd mobiel was, was hij toch vaak in staat te fungeren en trainingenen te maken.