Deze week nog 2 zwemmers klaar voor Het Nauw van Calais

2011-07-25 - Morgen is het zo ver voor Marcel van der Togt. Als het weer wordt zoals de verwachtingen aangeven gaat Marcel ergens bij Dover om een uur of 5-6 van start voor zijn Grote Oversteek naar Frankrijk. Hij vertelde dat hij dacht dat hij er 14 tot 15 uur over zou gaan doen.

Marcel heeft zich er snel maar goed op voorbereid. De afspraken waren januari gemaakt (dankzij wegvallende andere afspraken van de pilots Michael en Lance Oram van de CS&PF)

Marcel is ook begeleider bij de kanaaloversteek van Milko van Gool. die staat geboekt bij CSA pilot Paul Foreman en zwemt dan naast de Pace Arrow. Milko werkt in Bangla Desh. Hij zwemt voor het goede doel om kinderen in het land daar zwemmen te leren. Jaarlijks verdrinken vele honderden kinderen in het vele water wat Bangla Desh kent.

Je kunt meer over Marcel lezen op zijn website: www.ikverlegmijngrenzen.nl de tracker van de tocht is te vinden op http://share.findmespot.com/shared/faces/viewspots.jsp?glId=0VRLs4Of9DsYVSvsoj4lmW7Ik0Zgi69fk.

Je kunt over Milko lezen op zijn blog: http://mvgchannelswim.blogspot.com daar is ook een link naar de gps-locater van de Pace Arrow te vinden.

Let bij de tracker op dat er ook oversteken van voorgaande zwemmers in te zien zijn. In die van de Pace Arrow kun je zelfs nu (bij het schrijven hiervan) een dubbele oversteek terugzien.

Mocht het met de GPS locator of tracker niet lukken kun je mogelijk iets hebben aan de volgende links: http://www.shipais.com/currentmap.php?map=folkstone (gebaseerd op signalen die binnenkomen op het radarstation Folsstone) en ShipsAIS. Het scherm onderin is een zoeker voor schepen en locaties. Als het schip online is kun je het hier vinden.

 


Kanaalovertocht Marcel van der Togt

Great news: Just 2 hours ago Marcel made it to the French coast in 14 hours, which is exactly what he had predicted. He is now on his way to Dover Harbour. His wife Lilian and his 2 children will be there to give him his well-deserved hero's welcome.

Posted by Milko at 22:00