U bent hier

openwaterboek

16 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Sander van Elburg
afbeelding van Sander van Elburg
openwaterboek

Sinds dit jaar in de webkalender van de knzb. die kalender was al een drama en onoverzichtelijk, nu moet je elke link nog apart aan gaan en doorklikken ook nog.

Is het mogelijk gewoon het originele OW boek terug te krijgen? in 1 oogopslag overzichtelijk...

Nu zijn er geen tijden meer zichtbaar bij de programma's (wat kan ik wél en niet zwemmen?)
Sluis en hoek hebben hun advertenties van 2017 nog online staan, dus wat is het programma én startgeld van 2018? startgeld "ntb"? 

BZ&PC van 23-6 staat al niet eens vermeld op de knzb site, enzovoorts..
Een heleboel onduidelijk dus.

OW zwemmen liep al terug in deelnemersaantallen, dit gaat een extra zetje geven... 

Aangepast door: Niek Kloots op 29/04/2018 - 21:15
Sander van Elburg
afbeelding van Sander van Elburg
inmiddels heb ik 24

inmiddels heb ik 24 wedstrijden op de kalender, die voor iedereen toegankelijk zijn.
van 22 zijn de programma's bekend.
van slechts 10 de klassementsnummers(mee tellende nummers) en bijbehorende tijden
2 wedstrijden hebben nog helemaal niets bekend gemaakt op noww, knzb of eigen site.
en op de webkalender worden 8 wedstrijden niet eens vermeld.

Ik heb zelf een openwaterboek trachten samen te stellen op basis van diverse formatten
Helaas hebben enkel 8 organisaties tot op heden een format gemaakt zoals voorgaande jaren, de rest heb ik handmatig uit de knzb kalender of website van verenigingen moeten plukken. Geen fraai gezicht, maar het is een begin.

In de hoop dat verenigingen snel een mooi format doen toekomen.

Wie interesse heeft in versie 1, kan mij een bericht sturen.
 

MC van Antwerpen
Openwaterboek

Beste Sander,

Top dat je in actie ben gekomen voor het Open Water boek! Dit wordt door menig zwemmer heel veel gebruikt en is volgens mij broodnodig.

Al jaren wordt er door organisaties aangegeven dat het moeilijk is om sporters te behouden en nieuwe aan te trekken. En dan wordt er nu door de bond besloten om zomaar te stoppen met het Open Water boek. Zeker niet handig met alle regeltjes over leeftijden, afstanden en zo voorts.

Hopelijk dat jou actie een wake up call is voor de bond en dat het beleid nog snel bijgesteld wordt.

Mvrgr

Marco van Antwerpen

 

 

Denise de Riet
intresse

Beste Sander,

Hoe moet ik bij jou aanmelden? Ik ben zeer geinteresseerd in..

Niek Kloots
Niet alleen geen owboek, maar

Niet alleen geen owboek, maar zonder onze agenda -waar je een duidelijk overzicht hebt met aléén ow wedstrijden- is hun webkalender 'lastig'.

Zoals Sander al schrijft zou je zonder de NOWW agenda te raadplegen op elke dag en daar op elke link moeten klikken om een ow wedstrijd te vinden.

Niek Kloots
Voor de goede orde:

Voor de goede orde:

De advertenties zoals vroeger in het owboek vind je op de KNZB site bij de webkalender in de rechter kolom onder Bepalingen

Sander van Elburg
afbeelding van Sander van Elburg
Rechter kolom... Ik zie

Rechter kolom... Ik zie alleen als extra's veelgestelde vragen en handleiding webkalender.. verder is er niks rechts..

dennis wijbenga
https://www.knzb.nl
Sander van Elburg
afbeelding van Sander van Elburg
Wedstrijd kalender, check.

Wedstrijd kalender, check.
Regelementen, check.
Advertenties, niet.. lees aub even de beschrijving die erbij staat, en doe dan wat verteld wordt.. men vindt dan niet de advertenties terug zoals ze bekend waren voorheen..

Niek Kloots
Op de KNZB site ga naar

Op de KNZB site ga naar webkalender > datum wedstrijd selecteren> klik op wedstrijd > dan in rechterkolom klik op de datum, die onder bepalingen staat en je krijgt een pdf met de advertentie.

(Leuker kunnen wij het niet maken.)

zie http://noww.nl/node/2554 voor een uitgebreidere handleiding

Laurin Heemsker...
afbeelding van Laurin Heemskerk-Stevens
Wedstrijd kalender

Ik sluit me even aan bij vorige sprekers. De agenda zie ik bij deze site, maar zonder programma’s. Nu zie ik bij het forum, dat de kalender bij de KNZB staat! Lekker handig! Ook daar geen programma’s. Dat wordt voor degene bij onze club, die de inschrijvingen verzorgd lastig doorgeven. 

Waarom niet duidelijk meer de wedstrijden aangeven? De kalender zoals het bij de KNZB staat is ook hier te vinden. Maar geen programma, geen kosten. Kortom, je wordt er niet echt wijzer van, want ga je naar de site van de betreffende zwemclub staat er ook niets. 

Ik hoop dat een en ander gauw wordt aangepast! 

Erwin Zuijdervelt
Totaal mee eens. De pdf's

Totaal mee eens. De pdf's zijn verdomde makkelijk. Je weet zeker welke afstanden voor het klassement telt. Zie je niet terug op de webkalender. Er wordt wel aangegeven hoe laat de wedstrijd begint, maar menig zwemmer zwemt meer dan één keer en dan is het wel fijn om te weten hoe laat elk onderdeel begint. Ook dat zie je niet terug op de webkalender. Dan nog het inschrijfgeld wat niet in de webkalender staat. Hey.. informatie over parkeren en een route?
Kortom het wordt je wel lastig gemaakt en is de informatie niet meer als voorheen makkelijk te vinden en ja voor meeste mensen houdt dat dan ook mee op (misschien dan ook nog de druppel naast het nieuwe wetsuitbeleid). Overigens heeft de webkalender slechts 18 openwater wedstrijden. Dus echt up to date is het nu ook niet echt....

Niek Kloots
Maar 18 ow-wedstrijden?

Maar 18 ow wedstrijden?

Dan moeten er nog 9 hun wedstrijd opgeven, want wij hebben er 27 op 2 mei op de agenda staan.

>>>wedstrijd (event) NED-KNZB<<<

Sander van Elburg
afbeelding van Sander van Elburg
Dat niet alles ertussen staat

Dat niet alles ertussen staat was bekend.
Ik zie nu inderdaad als ik een wedstrijd aanklik in de kalender, een programma verschijnen, en dan rechts een kopje "bepalingen" ipv een tekst "advertentie" staat er een (upload?) Datum.. wat de advertentie moet voorstellen.. wellicht handig als de titel aangepast wordt van datum naar "advertentie"?
Ik zal na het onmk dit weekend de nodige advertenties toevoegen als deze er al niet waren.

Hans Koster
"GEEN OW-BOEK"

Mijn hemel...... wat een gedoe about het OW-boek. Eerst was er een papieren versie. Heerlijk om onderuit op de bank in te kijken. Een digitale versie was qua kosten begrijpelijk. Ook deze was makkelijk te vinden en te lezen. Ik keek per seizoen zeker 20 keer.Ik wist op een gegeven  moment precies op welke pagina de advertentie van de betreffende organisatie stond. Hoe anders is het nu.....en waarom?? Het is buitengewoon kwalijk.en moet onmiddelijk worden hersteld.. In Huizen organiseren wij dit jaar de 1e OW-wedstrijd van het jaar op zondag 10 juni. Dat is op zich best tricky gezien de watertemperatuur. Wij begonnen in 2011 met de 1e Gooimeer-race. helemaal top. Dat smaakte naar meer..... gewoon lekker ieder jaar een Gooimeer-race, ah ah....zo makkelijk gaat dat niet. sponsors, subsidies en niet in de laatste plaats voldoende inschrijvingen zijn nodig om alles rond te krijgen. De eerste 2 weet je bijtijds, echter de inschrijvingen zijn pas kort voor de wedstrijd duidelijk.Wij hebben helaas 2 x een GM-race moeten cancelen door m.n. de financien. Cruciaal is vroegtijdig kenbaar maken wanneer en waar de wedstrijd is, normale inschrijfgelden een leuk programma en een prettige ambiance.. De openwaterboeken hebben naar mijn smaak heel veel bijgedragen aan het aantal inschrijvingen voor organisaties. Ik wil heel graag blijven organiseren, maar ik vrees door m.n. het verdwijnen van het OW-boek dat dit zijn weerslag zal hebben qua inschrijvingen, zodat wij niet meer kunnen organiseren.KNZB.....laat alle zaken betreffende open water zwemmen over aan de TOWZ/www.noww.nl/Richard Broer. Zij zijn specialisten. Mensen welke zelf open water hebben gezwommen. Organisaties......Stuur z.s.m. een advertentie van jullie event naar Sander v. Elburg.. Wellicht zijn wij nog op tijd..Een bijzonder fijn openwater seizoen gewenst......Hans Koster. Huizen 

Marco de Jonge
Samenwerkingsverband Noord-Holland

Weet iemand waar ik de informatie kan vinden over de Noord-Hollandbekers/aanmoedigingsprijzen/ samenwerkingsverband Noord-Holland?