U bent hier

Column over TOWZ

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Denniscolijn
Column over TOWZ

Ik las zojuist de column van George Sieverding over de TOWZ en ik voel me geroepen daar een reactie op te geven.

Wekelijks lees ik de columns op Georgesports.eu en ik zie daar (naast de mooie historische verhalen) ook met enige regelmaat kritische artikelen langskomen over de KNZB, de TOWZ en het functioneren van diverse organisaties (en laat het duidelijk zijn, er staan ook wel eens zaken in waarmee ik het roerend eens ben, alleen vind ik niet dat ze op deze manier geuit zouden moeten worden).

We bezoeken met onze ploeg een groot deel van de wedstrijden in het circuit en we genieten ieder weekend weer. We hebben dan ook grote waardering voor de inzet van alle organisaties en ik kijk ieder weekend weer met grote verbazing naar de hoeveelheid vrijwilligers die er toch weer op de been is om de wedstrijden voor alle zwemmers voor jong en oud mogelijk te maken. Ik vind dat geweldig en ik kan alleen maar respect opbrengen voor al die mensen. Er worden ongetwijfeld fouten gemaakt maar volgens mij zijn we allemaal mensen. Door die vrijwilligers af te branden omdat er niet direct een uitslag beschikbaar is/ de finish niet goed hangt of wat dan ook ga je in de toekomst echt niet meer wedstrijden/vrijwilligers/zwemmers op de been krijgen. Natuurlijk mag daarover gepraat worden maar zouden de organisaties dat na afloop in hun eigen evaluatie niet ook doen?

Heb je zelf ideeen over hoe het anders kan dan ga je mijns inziens gewoon met mensen in gesprek en denk je mee of je steekt zelf de handen uit de mouwen. Het totaal afbranden van mensen en organisaties draagt niets bij aan verbetering of ontwikkeling op wat voor manier dan ook.

Ik ga het dan ook anders doen: Ik wil de TOWZ een compliment geven. Ik heb echt geen idee (daarvoor weet ik er gewoon te weinig van) wat de TOWZ precies doet en hoe ze het doet maar het feit dat Caroline, Henk, Dennis en Richard daar gaan zitten geeft in ieder geval aan dat ze hun hoofd boven het maaiveld durven uit te steken. Ik vind dat dat waardering en een groot compliment verdient.

 

Overigens wil ik ook alle wedstrijdorganisaties bedanken. Wat jullie als vrijwilliger doen is (zeker in deze tijd) fantastisch en ik hoop dat jullie er nog lang mee doorgaan!

En voor iedereen die denkt/vindt dat het beter kan: Meld je bij de TOWZ/organisaties en ga ze ondersteunen waar nodig, want dat helpt echt!

 

ps: Remco: Als je zoveel waarde hecht aan de juistheid van zaken: trek dan in ieder geval het shirtje aan van de club waarvoor je zwemt cheeky

 

 

 

Remco van Althuis
KNZB zijn geen vrijwilligers

Ik ga volledig met jou mee voor wat betreft de organisaties van wedstrijden. Ook al zijn er zaken zeker voor verbetering vatbaar.. het blijven een hoop vrijwilligers die zich inzetten om een zo mooi en goed mogelijk evenement op te zetten voor de sporters. Deze organisaties en mensen verdienen al het respect voor hun werk en een groot deelnemersveld om dat te belonen. Zonder hen, geen zwemmen. Als secretaris bij SBC2000 (misschien loop ik daarom in die outfit?) en waterpolo scheidsrechter wordt je dagelijks geconfronteerd met teveel werk en te weining mensen die willen bijdragen. Hoe mooi is het dan om te zien dat er nog zoveel organisaties staan als een huis en zich weer volledig inzetten voor ons. Geweldig.

Wel een kritische noot m.b.t. vrijwilligers. Een vrijwilliger is alleen waardevol als hij zijn vrijwillige taak ook daadwerkelijk serieus neemt. Ik heb binnen onze club helaas ook teveel voorbeelden tegengekomen van mensen die eerst zeggen zich heel enthousiast te willen inzetten en vervolgens hun taak niet naar behoren uitvoeren. En probeer daar maar eens verbetering in te krijgen.. zeker als je niemand anders voor die taak beschikbaar hebt. Je bent het bij je eigen club vast ook wel eens tegen gekomen. En daar gaat het waarschijnlijk ook mis bij de TOWZ, los van dat ik geen idee heb hoeveel werk zij verzetten op de achtergrond.

Je schrijft... met deze mensen in gesprek?

Om een gesprek te hebben, zou de TOWZ moeten beginnen met reageren. Misschien reageren ze op een mail van jou beter dan op een mail van mij, maar mij is het tot op heden niet gelukt om contact te krijgen.. en telefoonnummers zijn uiteraard ook niet beschikbaar bij de KNZB.

Daar waar een organisatie uit vrijwilligers bestaat en je niet teveel kan verlangen van vrijwilligers, bestaat de KNZB uit betaalde medewerkers, waarvoor ik jaarlijks een aardige bijdrage doe. Zowel aan het district als landelijk. Ik verwacht dat de KNZB er dan in ieder geval voor zorgt dat de zaken goed geregeld worden van die financien, net zoals ik ook verwacht dat een product naar behoren werkt als ik hem koop en eventuele problemen correct worden opgelost.

Of de TOWZ hier nu slachtoffer is van het niet functioneren van de KNZB en of zij nu vrijwilligers of betaalde werknemers zijn, maakt mij niet zoveel uit in dezen.

De KNZB als geheel laat gewoon veel te veel steken vallen voor een professionele en betaalde organisatie - en zoals ik begon aan mijn antwoord - wordt dit gelukkig grotendeels verhuld en gecompenseerd door fantastische organisaties en mensen die het open water zwemmen nog steeds fantastisch maken.

 

 

 

Denniscolijn
Ha Remco,

Ha Remco,

 

je haalt er nu 1 punt uit. Volgens mij zijn de TOWZ-leden vrijwiliigers en zijn er binnen de KNZB enkele mensen op de achtergrond die betaald krijgen maar daar gaat het niet om.

 

Stel ik ben een klant van jou en ik vind dat je je werk niet goed hebt gedaan--> welke optie heb je liever.

1. Ik schrijf een stuk in de krant over wat een waardeloos figuur je bent en hoe slecht je functioneert
2. Ik neem contact met je op om mijn onvrede te uiten en eventueel te kijken of we tot een oplossing kunnen komen.

Ik heb trouwens met 2 leden van de huidige TOWZ in het (recente) verleden vaker contact gehad en altijd naar tevredenheid en snel antwoord gekregen dus ook daarin deel ik jouw mening niet.

En tenslotte, en daar gaat het me vooral om, een beetje respectvol met elkaar om gaan kan geen kwaad.

 

ps: je hebt zelf tot 10x toe geroepen dat je geen PSV-shirtje droeg omdat het niet gratis was; maar wellicht ben je dat zelf alweer vergeten. 

Remco van Althuis
Ha Dennis

Ha Dennis,

Het een sluit het ander niet uit.. zelden heeft iets maar 1 reden EN gelukkig meen ik niet alles wat ik zeg serieus ;-)

Het antwoord op je retorische vraagstelling is natuurlijk duidelijk, doch heb ik dit al weken geleden meermaals geprobeerd. Je klacht doen in de publieke opinie is dan een gebruikelijke vervolgstap daar waar procederen duurder is en imago schade doorgaans meer impact heeft. Helaas gaat dit natuurlijk alleen op bij een bedrijf waar concurrentie een rol speelt en dus niet bij de KNZB.

ik ben blij dat jij in het verleden goed contact heb gehad. Ik heb vorige jaren ook correspondentie gehad, al dan niet moeizaam. Wellicht is het onderwerp dat ik aankaart te moeilijk voor ze en durven ze geen maatregelen te nemen.. hopend dat de klacht met het passeren van de wedstrijden vanzelf weer verdwijnt..

Uiteraard kan ik alleen insinueren waarom er geen reactie komt, maar complimenten kan ik er in ieder geval niet voor geven.