Schoolslagzweminterland België - Nederland

In het Belgische Geel werd voor de 19e keer de open wedstrijd georganiseerd. Dit keer met een mooi toetje. De Internand België - Nederland voor de schoolslagzwemmers.

Het kanaal waarin georganiseerd werd was warm, heel warm: 24,5 graden naar verluidt. Voor veel zwemmers eigenlijk te warm. Voor dat soort temperaturen gaan we immers naar het binnenbad. De locatie was prachtig, er was een goede uitspanning bij (tijdelijk begeerd door de zwemclub van Geel) en de accomodatie met kleedkamers en douces van de roeiers en kanoers was een bonus.

Het is de derde keer dat dit georganiseeerd is. Voorgaande edities waren in Hoorn en Sluis. Daar werd door Nederland met ruime Marge gewonnen. In België was het spannender doordat er meer belgen en minder Nederlanders deelnamen. De verhoudingen waren dus meer in evenwicht. De winst was echter wel voor het Nederlandse team. De prijs twee voortreffelijke taarten uit de goede Belgische traditie.

Er was meer genieten in de Belgische traditie. De uitspanning verkocht meerder soorten van het gouden vocht waar de Belgen beroemd om zijn. Daar werd ook door de Nederlanders van genoten. Een bijkomstigheid in België is dat de jury daar ook van geniet bij de pauzes in de wedstrijd.

Tijdens de wedstrijd heeft TOWZ (Richard Broer) met de belgische open water commissie gesproken en het lijkt er op dat we de samenwerking voortzetten en mogelijk zelfs uitbouwen. Daarover wordt in het najaar verder gesproken.

In de bijlagen de uitslagen in PDF.