Algemene informatie IJzeren Man Zwemrace 2018

Algemene informatie IJzeren Man Zwemrace 2018
Op zondag 9 september bent u van harte welkom in Vught bij de zevende editie van de IJzeren Man Zwemrace. Via dit bericht wil ik alle deelnemers alvast van algemene informatie voorzien.
​​

Terrein
De entree vindt - net als vorig jaar- plaats via de hoofdingang. Voor deelnemers, coaches en vrijwilligers is er een eigen kassa. Deze hebben namelijk de hele dag gratis entree. Op het strandbad mogen ook weer tentjes worden geplaatst. n.B.: tentjes zijn niet toegestaan nabij de start en voor het STrandhuys. Het strandbad biedt echter voldoende ruimte. Vanaf circa 9.00 uur is het strandbad geopend.

De officials kunnen zich voor 9.00 uur melden bij het verenigingsgebouw. Hiervoor gebruikt u niet de hoofdingang, maar loopt u vanuit de grote parkeerplaats vanaf de hoofdingang 100m door in de richting van het hek. Om 9.00 uur vindt de juryvergadering plaats in het gloednieuwe verenigingsgebouw.

Andere geïnteresseerden kunnen via het naastgelegen Strandhuys IJM op het terrein komen. Voor een impressie kunt u eens kijken op: https://ijzerenman.nl/strandhuys. Het Strandhuys opent haar deuren om 10.00 uur. U kunt daar onder het genot van een hapje en een drankje de wedstrijd bezichtigen. Vanaf het Strandhuys kunt u eveneens richting de start lopen. Het strandbad is echter afgesloten, tenzij u bij de hoofdingang de entreeprijs van € 5,= betaalt.

De inschrijftent is gesitueerd nabij de (voor)start. Bij binnenkomst vanaf de entree loopt u richting het water, slaat u voor het water linksaf en na circa 100m treft u de inschrijftent aan de linkerzijde. Uiteraard is er ook bewegwijzering.

Parkeren
Iedereen mag gratis parkeren op het grote parkeerterrein nabij de hoofdingang. De vrijwilligers aldaar wijzen u graag de weg.

Gratis entree coaches
Ook dit jaar hebben wij met de IJzeren Man kunnen regelen dat de coaches gratis toegang tot het strandbad krijgen. Wij willen de deelnemende verenigingen dan ook vragen om de namen van de coaches vooral door te geven via: langebaan@dommelbaarzen.com. Per 5 zwemmers (1 t/m 5) mag de naam van één coach worden doorgegeven. Het doorgeven van de namen kan tot vrijdag 8 september om 12.00 uur (’s middags). Alleen de coaches waarvan de naam vooraf is doorgegeven, krijgen gratis toegang.

Verkeer, temperatuur en waterkwaliteit
Er lijkt geen verkeershinder te zijn. Voor meer info: www.vananaarbeter.nl.
De waterkwaliteit is de gehele zomer goed geweest. Ook hier verwachten wij geen onaangename verrassingen.
De watertemperatuur is op dit moment circa 20 graden. De komende dagen laten een temperatuur zien van tussen 20 en 25 graden. De verwachting is dat de watertemperatuur ongeveer gelijk zal blijven. Voor de 5km zou dit betekenen dat waarschijnlijk niet in wetsuit wordt gezwommen.

De temperatuur van de IJzeren Man wordt in de aanloop naar de wedstrijdgoed in de gaten gehouden.

Op onze facebookpagina (IJzeren Man Zwemrace) zullen we u in de aanloop naar het evenement verder op de hoogte houden.

Inschrijvingen
Tot aanstaande dinsdag 20.00 uur is het mogelijk om je in te schrijven voor de wedstrijdonderdelen.
Dit gebeurt d.m.v. het vertrouwde OLOWIS. In Olowis stond helaas vermeld dat inschrijven t/m woensdag 5 september a.s. mogelijk zou zijn. De organisatie heeft besloten om ook de aanmeldingen te verwerken die t/m woensdagavond 20.00 uur via OLOWIS binnenkomen. De startlijsten worden z.s.m. gepubliceerd.

 

Ook is het mogelijk om aan de prestatietochten mee te doen. De kosten bedragen € 6,= per persoon. De afstanden zijn 250, 500, 1km of 2km. De start vindt om circa 12.30 uur plaats. Inschrijving is mogelijk via:
https://inschrijven.nl/formulier?id=2018090915332&tl=nl

Hoewel betaling op de dag zelf mogelijk is, willen wij de verenigingen/deelnemers vragen de gelden voor vrijdag 8 september om 12.00 uur over te maken op IBNrekening: NL70INGB0005311159 t.n.v. De Dommelbaarzen o.v.v. “IJzeren Man Zwemrace + naam vereniging/deelnemer". Houdt u bij de betaling ook rekening met het aantal te huren chips en leencaps?

Tot zover deze algemene berichtgeving. Bij vragen kunt u contact opnemen met de organisatie via:langebaan@dommelbaarzen.com

Tot de 9e in Vught!

Commissie IJzeren Man Zwemrace 2018