NIEUW OP DE OPEN WATER KALENDER: zondag 18 juni – eerste editie Lage Vaart Race

Datum: 
zondag, 18 juni, 2023 - 11:00

Door het teruglopende aantal KNZB open water wedstrijden, hebben een aantal enthousiaste open water zwemmers uit Dronten de afgelopen periode de koppen bijeengestoken. Op zondag 18 juni 2023 organiseren wij de eerste editie van de Lage Vaart Race, een uniek zwemevenement in Flevoland.

Programma
Tijdens de eerste editie van deze open water wedstrijd wordt een baan van 500 meter uitgezet en worden voor het KNZB klassement afstanden aangeboden variërend van 250 meter tot en met 3 kilometer. Natuurlijk wordt er ook gedacht aan de recreatieve zwemmer en bieden we de mogelijkheid tot het zwemmen van een prestatietocht van 250 meter, 500 meter en 1.000 meter. Uniek voor het open water zwemmen zal zijn dat wij ook een nummer aanbieden speciaal voor G-zwemmers. Tot slot organiseren we ook nog een speciale race voor triatleten. Door dit brede programma aanbod vertegenwoordigt het event alle lagen van de zwemsport en bevolking.

Locatie
Al jarenlang is de Lage Vaart in Dronten één van de vaste trainingslocaties van de Drontense open water zwemmers. De Lage Vaart is een kanaal in Flevoland, tussen het Ketelmeer en het Markermeer bij Almere. Omdat de Lage Vaart dwars door Dronten loopt, een gemiddelde diepte van 3 meter heeft en een breedte van tussen de 35 en 50 meter, is het de perfecte plek om een open water wedstrijd te organiseren. Met een recent gerenoveerde passantensteiger en een gloednieuw clubhuis van de Drontense Survivalvereniging hebben we op de Drieslag 23 de perfecte locatie gevonden voor onze wedstrijd.

Inschrijven
De inschrijving is via OLOWIS geopend. Volg ons op Facebook (https://www.facebook.com/LageVaartRaceDronten/) of Instagram (https://www.instagram.com/lagevaartracedronten/) en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Wil je meer weten? Mail dan naar lagevaartracedronten@gmail.com. We hopen op een mooie opkomst!

Namens de Stichting Open Water Zwemmen Dronten: Adri Pasman, Lisanne Andeweg, Remco Veerkamp en Luuk Hagting