Inschrijving 3# Amstel Ice Swim geopend

Amstel Ice Swim
De Amstel Ice Swim wordt in het laatste weekend van het jaar georganiseerd in de Amstel. Onder toeziend oog van de Genius van Amsterdam – afgebeeld op de Berlagebrug – strijden de deelnemers tegen elkaar in het ijzige water van de hoofdstad.

De Amstel Ice Swim is ontstaan uit het idee van Fergil Hesterman die zijn sport bij een breder publiek bekend wilde maken. Fergil behaalde in 2017 de 4e plek op de wereldkampioenschappen in Duitsland. Hierna wilde hij meer mensen met zijn sport in aanraking laten komen. Wat is hiervoor een betere manier dan het organiseren van een wedstrijd

Er kunnen bij de Amstel Ice Swim afstanden worden gezwommen van 50 meter, 100 meter, 200 meter, 500 meter en/of 1000 meter. 

De locatie
De Amstel Ice Swim wordt georganiseerd in samenwerking met Roeicentrum Berlagebrug. Deze locatie is uitermate geschikt voor het ijszwemmen. Als deelnemer zwem je langs de bootsteiger waardoor je nooit ver bij de kant vandaan bent. Het Roeicentrum beschikt over een knus en warm restaurant, verwarmde kleedkamers met douches en ruim voldoende plaats voor toeschouwers om rond de Amstel de deelnemers aan te kunnen moedigen en te bewonderen. 

In het centrum van Amsterdam zwemmen in de winter blijft een mooie en bijzondere uitdaging, dus schrijf je in en doe mee.

Voor meer informatie en hoe je in kunt schrijven check @Amstel Ice swim