U bent hier

nieuws - internationaal

Australische zwemt voor de 44e keer het Kanaal tussen Frankrijk en het VK over en vestigt record

De Australische zwemster Chloe McCardel heeft woensdag voor de 44e keer de oversteek van het Kanaal tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk gezwommen. Dat is een record. De 36-jarige McCardel noemt het Kanaal haar „spirituele thuis.”

Chloë McCardel Set To Break English Channel Record Of Legendary Alison Streeter

Back in 2016 (see here), WOWSA covered the then 31-year-oldChloë McCardel and wondered if she could ever break the legendary record ofAlison Streeter MBE who completed 43 crossings of the English Channel.

“Chloë will almost most definitely have the most prolific career, post-induction, of any swimmer in the Hall of Fame history,” predicted Steven Munatones. “It is quite possible that Chloë may take the Queen of the Channel® title before the age of 40. Even with a modest – for her – average number of 3 crossings per year during the rest of her 30’s, Chloë may complete the formerly unthinkable: break Alison’s career record in the English Channel.

Deze vrouwen zwemmen van Engeland naar Frankrijk (en direct weer terug)

Het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk geldt als dé uitdaging voor openwaterzwemmers. Iris Wieling (39) uit Maarssen en haar teamgenoten duiken vannacht het Noordzeewater in voor de heen- én terugtocht, die meer dan 24 uur duurt.
Misschien denk je: die zijn niet wijs, lacht Iris. ,,Het plan was aanvankelijk om vorig jaar het Kanaal van Dover naar Calais over te zwemen.

Team Pink Ladies bij een training in Nederland.

 

Team Pink Ladies bij een training in Nederland. © Pink Ladies

Bottelier pakt goud bij Bayerische kampioenschappen

Openwaterzwemmer Lars Bottelier heeft afgelopen zaterdag goud gewonnen op de 5 km bij de Bayerische Kampioenschappen. Bottelier was in 56:11,70 te snel voor Aaron Schmidt (56:34,97) en Moritz Bockes (57:01,64).

Olympische Spelen Tokyo 2020| Alles wat je moet weten over het openwaterzwemmen

Vijf jaar geleden was het twee keer raak voor Nederland bij het openwaterzwemmen. Ferry Weertman en Sharon van Rouwendaal pakten in Rio de gouden medaille. De twee kampioenen staan in Tokio klaar om de titel te verdedigen. De concurrentie is echter stevig. Mis niks van het openwaterzwemmen op 4 en 5 augustus. Eurosport zendt de volledige Olympische Spelen live uit op Eurosport 1 en discovery+

Van Rouwendaal favoriet voor olympisch goud: 'Iedereen kijkt weer naar mij'

Sharon van Rouwendaal is zich ervan bewust dat dankzij haar recente goede prestaties én haar status als titelverdediger vele ogen op haar gericht zijn bij de 10 kilometer openwaterzwemmen op de Olympische Spelen in Tokio. De Nederlandse heeft daar dubbele gevoelens bij.

In memoriam: Herman Willemse

Zeven jaar lang was de in Schagen (NH) geboren Herman Willemse (22 mei 1934) een pure amateurzwemmer. In die periode (de jaren vijftig van de vorig eeuw), behaalde de door Jan Stender getrainde zwemmer dertien nationale titels, maar toen hij in 1959 als tweede eindigde in een race over Het Kanaal besloot hij van zijn liefhebberij zijn (tweede) beroep te maken.

Bottelier pakt zilver bij Duitse Open

Lars Bottelier heeft bij de Open Duitse open water kampioenschappen in Münster zilver gewonnen op de 5 kilometer. De IJmuidenaar was in 55.57,99 Niklas Frach (56.00,58) te snel af. Het goud ging naar Oliver Klemet die met 55.50,56 zegevierde.

Een Marathon in etappes zwemmen

Het is een idee. NOWW raadt af om werkelijk op deze manier te zwewmmen - zonder begeleiding - al is het op de kant. De voorkeur gaat uiteraard uit naar bootbegeleiding. Het gaat hier echter om kleine stukjes van een kilometer of 3.
In het jargon van de lange afstandszwemmer is dit een zwemtocht in etappe s - in het Engels een Staged Swim. Er zijn ook wedstrijden die georganiseerd zijn. De Hudson Swim is er een van. Je zwemt dan van de ene locatie naar de andere in een dag. Je tijd wordt opgenomen en de uiteindelijk snelste wint. Zoiets als bij de tour de France.

Bottelier zwemt richting EK-zilver op 25 kilometer, maar wordt dan ingehaald

Zwemmer Lars Bottelier is op de EK open water in Boedapest vijfde geworden op de 25 kilometer. De Fransman Axel Reymond veroverde in het Lupameer goud.

Koud, zoet water en een ochtendrace bevallen Ferry Weertman niet; in andere omstandigheden hoopt hij in Tokio op meer dan zijn vierde plek op het EK

De teleurstelling was groot bij Ferry Weertman na de tien kilometer op het EK openwater zwemmen. De olympisch kampioen greep in het Lupameer in Hongarije naast de medailles: vierde. „Ik kwam hier naartoe om er vier op een rij van te maken, niet voor de vierde plaats”, zei Weertman.

Van Rouwendaal wint ook de 10 kilometer openwaterzwemmen op EK

Openwaterzwemster Sharon van Rouwendaal heeft na haar Europese titel op de 5 kilometer ook die op de dubbele afstand geprolongeerd. Ze liet zich in het Hongaarse Lupameer in de slotfase bijna nog verrassen door Anna Olasz, maar klopte de Hongaarse in de eindsprint.

Van Rouwendaal ziet keuzes bevestigd worden met eerste goud op dit EK

Sharon van Rouwendaal was woensdag heel erg blij met haar Europese titel op de 5 kilometer in het open water bij de EK zwemmen in Boedapest. De 27-jarige Nederlandse zag dat haar keuze voor een trainerswissel vooralsnog goed uitpakt.

Van Rouwendaal, Weertman en Bottelier op EK in actie in open water

Terwijl de wedstrijdzwemmers in het binnenbad pas vanaf maandag 17 mei in actie komen op het EK in Boedapest, mogen de drie Nederlandse open water zwemmers deze week al aan de bak in Lake Lupa.

In het aan de rand van Boedapest gelegen meer verdedigt Sharon van Rouwendaal (zie foto) woensdag 12 mei haar Europese titel op de 5 kilometer. Van Rouwendaal werd in Glasgow 2018 voor het eerst in haar carrière Europees kampioen op de kortste afstand in open water.

Water bijna warm genoeg voor EK-races Van Rouwendaal en Weertman

De wedstrijden in het open water bij de EK in Hongarije kunnen deze week vermoedelijk gewoon doorgaan. De temperatuur van het water in het Lupameer bij Boedapest heeft inmiddels bijna de minimaal vereiste 16 graden bereikt.

Pagina's