"Kilometers vreten bij 1e Centrale Openwater Training"

Zaterdag 8 december verzamelden 17 openwater zwemmers zich in zwembad de Hoornse Vaart te Alkmaar voor de 1e centrale Openwater Training. Onder de deelnemers o.a. Kanaalzwemmers Roel van Beek en Maurice van de Berge, OLA-team Hoorn en Den Helder-Texel zwemmer Sebastiaan Horn.

Twee banen waren gereserveerd om kilometers te maken van 13.00 tot 16.00uur. Voorafgaand aan de training werd door alle zwemmers een minuut stilte gehouden als eerbetoon aan de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen.

Iedereen had zijn eigen schema meegenomen. Zo zwom Sander van Elburg een 10km op tijd en had Maurice van de Berge een schema van 11.5km. Kilometers maken voor het nieuwe openwater seizoen is van groot belang, want in de winter moet de basis worden gelegd.

Organisator Daan Glorie over de training: "Het was een nuttige en gezellige training. Als je met elkaar zwemt krijg je toch nieuwe inzichten. Met welke hulpmiddelen wordt er gezwommen? Wat voor training heeft iemand? Hoe technisch zwemt iemand? Hoe bereid elke openwater zwemmer zich voor op de zomer?"

Fotografe Elsbeth Pilz was aanwezig om portretten langs de badrand te maken en tevens actiefoto's. Later deze week zullen deze foto's ook op NOWW komen!

Eind januari / begin februari komt er een vervolg van deze centrale openwater training. Laten we samen zwemmen, kennis delen en het openwater zwemmen in Nederland verder brengen.

Aanmelden voor de 2e Centrale Openwater Training kan via: info@daanglorie.nl