Zwemmarathon Stavoren-Medemblik IMSHOF

Onze 50-jarige Zwemmarathon Stavoren-Medemblik is in 2020 verrassend erkend als eervolle organisatie vanwege buitengewone prestaties t.b.v. het Open Water Zwemmen wereldwijd en is daarom opgenomen in de International Marathon Swimming Hall Of Fame (IMSHOF).

Een deftige oorkonde, een glazen plaquette en een groene sjerp zijn de versierselen waarmee de prijs bekrachtigd is en deze zijn in ontvangst genomen door Jack Brakeboer (als vertegenwoordiger van het bestuur) in cafe Brakeboer aan de Oosterhaven in Medemblik, al 50 jaar de thuishaven van deze illustere zwemmarathon.

Hij heeft afgelopen vrijdag 16 april, via een online Zoom-verbinding met de USA, waar de Swimming Hall of Fame is gehuisvest in een museum in Fort Lauderdale (Florida), een dankwoord uitgesproken (net als bij een Oscar uitreiking), niet alleen naar het IMSHOF maar ook naar allen, die hebben bijgedragen aan het succes van de Zwemmarathon Stavoren-Medemblik, waaronder Zwemvereniging DES (Den Haag) voor de jaarlijkse KNZB formaliteiten, de schippers die met hun schepen de zwemmers altijd 1-op-1 hebben begeleid en alle bestuursleden en medewerkers (gastgezinnen en vervoerders!) door de jaren heen.

Ondanks dat de IMSHOF-organisatie vorig jaar de gebruikelijke gala-festiviteiten in New York niet kon laten plaatsvinden en waar afgevaardigden van de organisatie uit Medemblik (Jack Brakeboer en Kees & Rutie Breebaart) graag naar toe waren gegaan, is de trots er niet minder om!
In mei komt er een IMSHOF video-uitzending waarin een verzameling van alle interviews met de winnaars van over de hele wereld opgenomen is.

Bron @IJsselmeerzwemmarathon