U bent hier

nieuws - België

Wedstrijden in Belgie vrijgesteld van wedstrijdkosten KNZB

Uit de nieuwsbrief van de KNZB 26-1-2024;

116 ijsberen duiken Eglegemvijver in: “Van zodra je je ledematen niet meer voelt, moet je uit het water”

116 dappere zwemmers waagden zich zondagnamiddag in het water van de Eglegemvijver in Hombeek. Het water van de vijver was amper 7 graden, maar de stralende winterzon en een buitentemperatuur van bijna 10 graden zorgden voor een aangename sfeer bij de ijsberen. Het was de eerste van twee sessies die de sportdienst van de stad Mechelen organiseert.

In de zomer een frisse duik nemen in plas of vijver? Vlaamse regering wil regels versoepelen

De Vlaamse regering wil de regels versoepelen voor zwemmen in open water. De warme zomers doet de vraag toenemen naar plaatsen om een frisse duik te nemen. Het voorstel komt er op vraag van Vlaams minister van omgeving Zuhal Demir.

Kampioenenviering Open Water 2023 (België)

Afgelopen zaterdag organiseerde ZGeel de jaarlijkse kampioenenviering van het open water seizoen 2023. Beleef alles opnieuw via dit bericht op onze Zwemfederatie website.

https://mcusercontent.com/f5c96aa3b026bd4d6c0f0a27a/_compresseds/64e242b5-4f99-7171-f1f4-5ab109182c07.jpg 

Kanaalzwemmer Etienne (84) geeft halve eeuw (!) les bij Blankenbergse Zwemvereniging: “Het respect dat ik krijg is goud waard”

De Blankenbergse Zwemvereniging eert een icoon: Etienne Van Audenaerde (84) geeft maar liefst een halve eeuw les in de zwemclub. Tienne - die in 1975 nog het Kanaal overzwom - leent zijn naam straks ook aan het nieuwe zwembad. “De leeftijd? Ik ben gezegend met een uitstekende fysiek.”

Open water circuit brochure 2023 online (updates)

Het open water boek in zijn zo goed als complete versie. Er zal waarschijnlijk niet meer veranderen (per 3 september 2023). Dit item komt steeds bovenaan de lijst items op noww.nl te staan wanneer er een wijziging is opgetreden. De wijzigingen zal ik dit jaar niet allemaal óók melden op deze pagina. Deze zijn te lezen op de laatste pagina van het document.

Geen updates meer te verwachten.

131 kilometer aan één stuk: ultrasporter Matthieu Bonne breekt wereldrecord openwaterzwemmen

Ultrazwemmer Matthieu Bonne heeft het wereldrecord non-stop zwemmen in zee gebroken. De ultrasporter uit Bredene legde de afgelopen 60 uur en 55 minuten 131 kilometer aan één stuk af in de Baai van Korinthe in Griekenland. "Ik kan het niet geloven", geeft hij mee in een eerste reactie. "De laatste kilometers waren heel zwaar." 

Matthieu Bonne heeft na tweede nacht wereldrecord non-stop openwaterzwemmen binnen handbereik

Ultrasporter Matthieu Bonne (29) is goed op weg om het wereldrecord non-stop openwaterzwemmen te verpulveren. Na de tweede nacht in Griekse wateren heeft hij al 110 kilometer achter de kiezen. Als alles goed gaat, bereikt hij vanavond rond 20 uur zijn doel.

Keep it Riel: 5 tips voor het openwaterzwemmen

Zin om te knallen in openwater? Check dan deze 5 tips van Marten voor een vliegende start!

In België zijn er maar een aantal locaties waar je openwater mág zwemmen. Respecteer die regels. 

Ultrasporter Matthieu Bonne gestart aan wereldrecordpoging non-stop zwemmen in zee

Matthieu Bonne is donderdag om 10 uur lokale tijd gestart aan zijn wereldrecordpoging non-stop zwemmen in zee. De West-Vlaming trok voor zijn stunt naar Griekenland. Bonne is een dag later dan gepland gestart, vanwege hevige wind en te hoge golven.

Brugse Ijsberen Duiken de Reien In: Een Zwemspektakel Dat Je Niet Mag Missen!

In het pittoreske Brugge, waar de reien stilletjes hun weg vinden door de stad, zal aanstaande zaterdag een golf van opwinding heersen. De Brugse Ijsberen, een gerenommeerde zwemclub, organiseren hun jaarlijkse zwemdoortocht, en het belooft een dag te worden die zowel deelnemers als toeschouwers niet snel zullen vergeten.

Ultrasporter Matthieu Bonne (29) moet wereldrecordpoging non-stop zwemmen uitstellen door felle wind

De wereldrecordpoging van ultrasporter Matthieu Bonne, die zo lang mogelijk zonder hulpmiddelen of onderbrekingen wil zwemmen, is uitgesteld naar donderdagochtend 9 uur Belgische tijd. De Griekse weerdiensten voorspellen vandaag immers windkracht 6 in de Golf van Korinthe, waardoor zwemmen veel te gevaarlijk zou zijn.

Noodstop voor 98ste Damme-Brugge Zwemevenement: Blauwalg Haalt Bovenhand

Het lijkt wel een jinx voor de Damme-Brugge zwemfanaten. Komende zondag zou de stad in de ban zijn van de 98ste editie van het geliefde zwemevenement, georganiseerd door de Koninklijke Brugse Zwemkring (BZK). Echter, net als vorig jaar, moet dit festijn wijken, en deze keer is blauwalg de boosdoener.

Blauwalgen spelbreker van zwemwedstrijd Damme-Brugge?

De Vlaamse Milieumaatschappij heeft blauwalgen vastgesteld in de Damse Vaart. Een zwem- en recreatieverbod dringt zich dus op, al kan dat wel roet in het eten van de zwemwedstrijd Brugge-Damme gooien. 

Bonne: "Ik wil langste non-stop zeezwemtocht ooit volbrengen"

De Bredense ultrazwemmer Matthieu Bonne doet in september een poging om de Golf van Korinthe in Griekenland af te zwemmen. Als hij volhoudt: een recordtocht van meer dan 127 kilometer en 70 uur zwemmen.

Pagina's