Ook geen OWW op de Bosbaan in 2021

Ook dit jaar geen Bosbaan zwemevenement.
Vol goede moed hebben wij na de teleurstelling van vorig jaar de bal weer opgepakt om een mooi evenement op de Bosbaan te organiseren, altijd positief dat het toch dit jaar wel zou gaan lukken.
Het is nu half mei geweest en nog is het onzeker wat we wel of niet kunnen doen deze zomer. Wetende dat een vergunningaanvraag 8 weken duurt, hebben we met pijn in ons hart moeten besluiten om ook dit jaar ons zwemevenement niet door te laten gaan.

MAAR….. We denken nog wel na over een alternatief. Een officiële wedstrijd kan dan misschien niet, maar we willen vooral nu kijken naar wat wèl kan. Een tipje van de sluier van wat we graag zouden willen:

• Elkaar ontmoeten en samen zwemmen
• Met een competitie element
• Maar zonder tijdwaarneming
• En zonder officieel afgemeten baanlengte (+/- rondje van 1 km)
• Op een locatie waar “gewoon” vrij gezwommen mag worden
Wij denken bijvoorbeeld aan een “afvalrace”. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen starten we in 1 of meerdere waves van x personen, de top zoveel gaat door naar de volgende ronde, etc …… totdat we een winnaar overhouden.
Wij zijn benieuwd wat jullie hiervan vinden. Voordat we energie steken in de organisatie hiervan horen we graag jullie mening. Zou je meedoen als we dit zouden organiseren, ook als er wat kosten aan verbonden zijn? Heb je wellicht zelf andere goede ideeën? Laat het achter in de opmerkingen. Dan kijken wij of en hoe we deze zomer toch nog iets kunnen betekenen voor zwemmend Nederland!

 

Bron @OWWBosbaan