Marcel Schouten: "Trainen en testen"

19/03/2013 Het is een maand erg stil geweest, maar ik heb absoluut niet stil gezeten. Ben nog steeds vol in training, en tussendoor heb ik nog 3 wedstrijden gezwommen om te zien hoe ik er een maand voor een belangrijk moment voor zou staan.

De trainingen lopen goed, vooral in technische zin heb ik een erg grote stap gemaakt, waardoor het zwemmen mijn tijden ook weer een enorme boost heeft gekregen. Waar ik eerst met moeite 1.07 zwom, zwem ik die nu redelijk makkelijk.

Naast de trainingen heb ik als voorbereiding op de Swim Cup en Cozumel , 2 test wedstrijden gezwommen. Bij deze wedstrijden zwom ik de 1500 tevens zwom ik bij de eerste test nog de 200m. De eerste wedstrijd vond plaats op vrijdag 22 februari dit was geen officiële wedstrijd, aangezien het alleen onderling was.

In de ochtend zwom ik de 200 vrij, deze ging al behoorlijk goed mijn tijd was 1.58.8 en dat betekende dat ik net een paar honderdste boven mijn pr zat. En s’ avonds moest ik de 1500M, deze ging werkelijk waar super, het doel was om in de 1500 te versnellen en mezelf dus niet op te blazen aan het begin. Dit heeft zijn werk goed gedaan want met een tijd van net iets boven de 16 minuten wat een ruim PR betekende kon ik zeer tevreden zijn.

De week erop had ik weer een wedstrijd dit keer in Essen, Duitsland.

 

Lees verder op de blog van Marcel Schouten hoe zijn wedstrijd in Duitsland ging. Hier zijn website: http://www.marcel-schouten.com