Ringvaart Haarlemmermeer 63km, volgende doel Daan Glorie

Op 28, 29 en 30 juni 2013 gaat Daan Glorie 63 km zwemmen in de Ringvaart. Zijn doel is met deze actie geld in te zamelen voor de Edwin van der Sar Foundation en aandacht te vragen voor mensen met een hersenbeschadiging!

Daan zwemt per dag in ongeveer 6 uur 21 kilometer. Dat is 840 baantjes in het zwembad. Naast deze enorme afstand zal hij ook onverwachte (weers)omstandigheden moeten trotseren.

Vrijdag 28 juni: op die dag zal hij rond het middaguur starten in Aalsmeerderbrug. Met de klok mee zwemt hij naar Lisserbroek.

Zaterdag 29 juni: de volgende dag start Daan rond 16:00 ‘s middags. Hij zwemt dan de avond en de nacht in. In Zwanenburg/Halfweg zal hij de laaste kilometers (in het donker) vergezeld worden door zwemmers en dan eindigen we met een spectaculaire party onder de rook van Sugar City.

Zondag 30 juni: de laatste etappe gaat langs het Amsterdamse Bos en Schiphol naar Rijssenhout. Hier willen we voor jong en oud een zwemprogramma aanbieden en Daan natuurlijk feestelijk inhalen. Ook de familie van der Sar zal deze laatste dag aanwezig zijn.

….en waarom de Edwin van der Sar Foundation, da’s toch een bekende voetballer?

De Edwin van der Sar Foundation is in 2011 opgericht door Edwin en Annemarie van der Sar. Zij hebben zelf ervaren hoe belangrijk zorg en begeleiding is bij een hersenbeschadiging. Lees hier hun motivatie. Veel geld van hun programma gaat naar het aanbieden van ZWEMFACILITEITEN. Want zwemmen in een rustige omgeving, onder begeleiding van deskundige instructeurs is een heel belangrijk onderdeel van de revalidatie. Deze mensen, vaak plotseling getroffen door een herseninfarct of –bloeding, werken tijdens de zwemlessen aan hun motoriek en hun gevoel van evenwicht/coördinatie. Het zwemmen helpt overigens niet alleen hun herstel het draagt ook bij aan het zelfvertrouwen en het sociale contact.

Daan vraagt: “meezwemmen kan ook, heel graag, want na 3 dagen zwemmen kan ik wel wat support gebruiken. Heb je interesse stuur dan even een mailtje naar: info@daanglorie.nl