2013-05-26 - De Put, Rijswijk

De Put, Rijswijk Om 12 uur togen een paar zwemmers naar Natuurbad De Put in Rijswijk om te bezien of het verantwoord was om daar te gaan zwemmen. Er waren veel vrijwilligers van RZV bezig om de boel voor het komende seizoen klaar te maken. Het vlot voor op het midden van het zwembad werd hersteld en men was bezig het peuterbadje weer in orde te maken.

Het water was 13.0 getuige de geijkte thermometer van het bad. De joekels van karpers zwommen rustig rond. Het water was tot op de bodem helder.

Erg aanlokkelijk ondanks de temperatuur. We hadden een uitwijk bedacht om naar het Vlietbad te gaan waar het water een warme 23 graden geweest zou zijn, maar besloten om het er op te wagen.

3 zwemmers van Plons Channel Team en 1 van het 6-pack kanaal zwemteam gingen via de trap erg rustig het water in. De breedte van de trap is zodanig dat je niet met 4 man tegelijk te water kunt. Eer ik zelf (als laatste) er in lag had Inge al bijna twee rondjes binnen de belijning van het bad gezwommen. De rondjes zijn dan 125-150 meter afhankelijk van hoe veel je daarin afsnijdt.

De zwemmers hielden het behoorlijk vol. Steven (Plons) was er pas na een dikke 20 minuten uit. Het was zijn eerste ervaring met dergelijk fris water. Inge vond het na 25 minuten welletjes. Zelf had ik mijn zinnen gezet op 30 minuten en ging er na een rondje of 12 uit op 32 minuten. Peter van 6-pack deed nog een rondje of twee extra en hield het daarmee het langste vol.

Beide teams danken RZV voor voor de gelegenheid en Plons zal volgende week zaterdag weer terug zijn voor een nieuwe portie. De hoop is dat dan het water 16 graden is om de 2 uur kwalificatie voor Het Kanaal te kunnen zwemmen.