Ter Rede van Hoorn van start, maar anders ...

7/05/2013 Natuurlijk blijft de beroemde en beruchte wedstrijdbaan van Hoorn op de oude Rede. Het start-/finishgebied verhuist echter naar een prachtige en wel heel bijzondere plek...

In de oude buitenhaven is een steiger van maar liefst honderd meter gebouwd. Het zicht op de wedstrijdbaan, maar vooral op de historische havens is fantastisch!

Vanaf deze steiger (van de ‘bruine vloot’) wordt gestart en daaraan wordt elektronisch gefinisht. De verder rechte wedstrijdbaan (van 1 km) maakt aan het begin en het einde nu een lus, de haven in.

Het publieksterrein, met alles erop en eraan, verhuist mee tot vlak achter de steiger. Achter het publieksterrein ligt meteen het kampeerterrein.

Alles in het clubgebouw van Hollandia (kleedkamers, douches, kantine, ontbijt) blijft gratis beschikbaar. Vanaf het parkeerterrein, via Hollandia, tot de start wordt een pendeldienst geregeld.

Zo’n wedstrijd op zo’n unieke plek: daar wil je natuurlijk bij zijn, en wij willen dat ook graag! We hopen dat je er weer bij bent; als je dat nog niet gemeld hebt, rekenen we op je bericht.

Hans Beenker, voorzitter