verslag Centrale Openwater Training 12 mei 2013

Het gaat goed met de voorbereidingen op het Open Water zwemmen in Nederland.

Op zondag 12 mei 2013 is de laatste 3-uurse centrale training Open Water in het PvdHoogenband stadion in Eindhoven gehouden alvorens het seizoen buiten weer van start gaat.

Er waren zoveel aanmeldingen dat er sporters op de reservelijst geplaatst werden, m.n. om de kwaliteit van de training te kunnen waarborgen.

De deelnemers waren van jong tot oud, minder tot zeer ervaren kilometervreters.

Er werd vooraf zoveel mogelijk op niveau per baan ingedeeld met de daarbij behorend trainingsschema. Omstreeks 11.45 uur werd het schema doorgenomen en klokslag 12 uur ging de training van start.

Het aantal afgelegde meters varieerden van 7 tot 11 km. De sporters kwamen moe, maar met een voldaan gevoel uit het water.

De bedoeling is om vanaf oktober 2013 wederom van start te gaan met de 3 uurse zwembadtrainingen, maar nu wordt er hals reikend uitgekeken naar flinke weersverbeteringen want de eerste wedstrijden vinden al volgende maand al plaatst.

Het water is nu nog te koud, maar er is alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen.

De jonge en talentvolle lange afstandszwemmer Pepijn Smits (16 jaar) werd na de training door firma Reki Sport uit Sint Oedenrode voorzien van een wedstrijdkleding van Diana Sport, namelijk een Open Waterzwempak met de naam heren 303M Vega OW

Diana Sport draagt bij aan het doel van Jan Willem van de Graaf en Pepijn Smits om er een mooi, sportief Open Waterseizoen van te maken.