Ongewild open water zwemmen: een schandaal!

bron: holebi.info
lees het oorspronkelijke artikel @ holebi.info
geschreven door: RockyKido
foto('s): onbekend
gepubliceerd: 25 May, 2007

Gisterennacht hebben drie Marokkaanse jongeren een 38jarige homo uit Amsterdam in elkaar geslagen en daarna gedwongen om urenlang in het water van het Rembrandtpark van Amsterdam te zwemmen. Ondertussen gooide het drietal met stokken en takken. Dit alles meldt de Telegraaf.

Jeroen Bulterman vertelt: “We waren samen bij mijn moeder om te eten. Ik ging eerder naar huis. Mijn partner, Alexander, bleef wat langer en toen hij omstreeks half één naar huis wandelde, werd hij aangevallen door 3 Marokkaanse jongeren die hem tegen de grond werkten”.

Ze sleurden Alexander het park in, trokken zijn bovenkledij van zijn lijf en gooiden hem in één van de vijvers van het park. De jongeren bleven aan de kant staan, gooiden met takken en al wat ze verder konden vinden dat gooibaar was. Alexander probeerde in het pikdonker om alles te ontwijken. Het is een mirakel dat hij niet hard geraakt werd.

Alexander stortte in. Hij doorstond doodsangsten. Het trio praatte in het Arabisch en Alexander dacht dat ze het ergste met hem voorhadden.

Na ongeveer twee uur in het water te hebben gestreden, arriveerde er een auto met zijn grote lichten aan. Hierdoor gingen de jongeren op de vlucht.

Het verhaal wordt bevestigt door politiewoordvoerster Sita Koenders. Zij verklaart: "Het is een laffe daad en we starten een diepgaand onderzoek. We moeten weten welke reden er achter deze zieke mishandeling zit en nakijken of er sprake is van discriminatie of haat. Misschien zijn er meer mensen die iets gelijkaardig hebben meegemaakt en geen aangifte durven doen”.