Speedo ondersteunt de zwemsport tot en met 2012

De Koninklijke Nederlandse Zwembond en Speedo geven hun succesvolle samenwerking een vervolg. Speedo zal ook de komende 4 jaar de Nationale selecties van zwemmen en open water zwemmen voorzien van sport- en zwemkleding.

In 2008 introduceerde Speedo de revolutionaire “LZR Racer” en dat zorgde voor opzienbare snellere tijden (o.a 76 wereldrecords) en promotie. Hiermee zette Speedo de zwemsport in een nieuw daglicht. Speedo is al vele decennia toonaangevend over de gehele wereld, vooral omdat telkens weer verbeterde materialen op de markt gebracht worden. Speedo haalde meerdere malen de kranten met innoverende ideeën zoals de S2000 en het haaienpak “Fastskin".

Het eerste officiële contract tussen de Koninklijke Nederlandse Zwembond en Speedo werd in januari 1974 ondertekend. De KNZB is zeer verheugd om de samenwerking met weer vier jaar te verlengen.

De naam Speedo bestaat al sinds 1928 toen Australië het merk introduceerde bij de zwemploeg, die zich voorbereidde op de Olympische Spelen in Amsterdam.
Nederland maakte ruim veertig jaar geleden kennis met Speedo. Bij de Olympische Spelen in Tokio 1964 zwommen de Nederlandse deelnemers in Speedo badkleding.

edit: in 2013 heeft Arena het stokje overgenomen.Niek