U bent hier

Texel - Den Helder (of vice versa) - NED

Be Tough (Texel en Den Helder) gaat door in 2024!!

Datum: 
zaterdag, 7 september, 2024 - 00:00 t/m 23:45

Zien we jou volgend jaar aan de start van één van onze evenementen? Blok dan 7 september 2024 alvast in je agenda! Dan zijn we weer terug met de volgende evenementen:

  • Beach to Beach Swim (Texel-Den Helder) 
  • Sprint Swim
  • Kids Swim

De inschrijvingen openen op woensdag 1 januari om 12.00 uur (s’middags). Er is maar beperkt plek, dus wees er snel bij!

https://www.facebook.com/denheldertexel

Gertjan Wit

Vijftig zwemmers wagen loodzware overtocht van Texel naar Den Helder

Van Texel helemaal zwemmend naar Den Helder. Vijftig deelnemers zijn zaterdagmiddag die jaarlijkse uitdaging van Beach to Beach aangegaan. De omstandigheden waren dit jaar loodzwaar: door de stroming kwamen de sporters nauwelijks vooruit.

Door de onwillige stroming werden alle deelnemers na twee uur en drie kwartier uit het water gehaald. Vervolgens kregen ze de kans om tegelijkertijd de laatste achthonderd meter naar de finish af te leggen.

Vier vrienden wagen zich aan epische zwemtocht: Beach to Beach Swim 2023

Wat begon als een gedeelde passie voor waterpolo, groeide uit tot een hechte vriendschap tussen vier jongens uit Den Helder: Brent (21), Mike (21), Matthijs (20) en David (20). Ze verruilen zaterdag 9 september het zwembad voor de zee en nemen deel aan de elfde editie van de Beach to Beach Swim over het Marsdiep.

Margot zwemt ruim 7 kilometer op open zee voor het goede doel: ‘Van Texel naar Den Helder in 2 uur tijd’

Ruim 7 kilometer zwemmen door de golven, tegen de stroming in en tussen kwallen: Margot Smits (33) draait er haar hand niet voor om. Op zaterdag 9 september zwemt ze van Texel naar Den Helder op open zee om geld op te halen voor Kika.

Zwemtocht Texel – Den Helder editie 2023

Datum: 
zaterdag, 9 september, 2023 - 00:00 t/m 23:45

Veel sneller dan verwacht zit de inschrijving voor 2023 binnen 1 dag al vol!

Na het grote succes van afgelopen jaar gaan wij in 2023 door! Ook dan zullen we weer de oversteek maken van Texel naar Den Helder!
Tijdens deze Beach to Beach Swim heb je de unieke ervaring van het oversteken van een belangrijk vaarwater. Dit is normaal gesproken verboden voor zwemmers!

1# Zwemtocht Texel – Den Helder

Datum: 
zondag, 11 september, 2022 - 00:00 t/m 23:45

Update: 2022-03-26

VOL!!

Wat ging de inschrijving hard, binnen een week zitten we vol! 50 helden die op 11 september de eerste editie van Texel - Den Helder zullen zwemmen.

Toch nog kans maken om hier ook bij te zijn? Meldt je dan nu aan voor de reservelijst via het contactformulier op onze site.