U bent hier

Amsterdam, grachten (ALS - city swim)

Amsterdam City Swim (2024)

Datum: 
zondag, 8 september, 2024 - 09:00 t/m 19:30

Tijdens de Amsterdam City Swim springen duizenden deelnemers in het diepe voor ALS. Na afloop van het zwemmen volgt traditiegetrouw de prijsuitreiking en maken we het tussentijdse bedrag bekend door de cheque te overhandigen aan de directeur van Stichting ALS. Daarna gaat het dak eraf en heffen we het glas op alle dierbaren voor wie we de Amsterdam City Swim organiseren en begint de afterparty! Met lekker eten, muziek en veel gezelligheid.

Amsterdam City Swim weer een groot succes: "Met tranen in m'n ogen het water in"

De tiende editie van de Amsterdam City Swim is succesvol verlopen. Zo'n tweeduizend mensen legden vandaag een route van meer dan twee kilometer af, van de Keizersgracht naar het Marineterrein, om geld op te halen voor stichting ALS.

Het verhaal van onze winnaars!

Op zondag 28 augustus vindt de Amsterdam City Swim weer plaats. Mijnzwemcoach organiseerde een winactie met als prijs een startbewijs voor het evenement. De drie gelukkigen vertellen hun verhaal waarom juist zij zo graag mee willen doen aan de Amsterdam City Swim.

Combi-deal: openwatercursus & Amsterdam City Swim

Combi-deal: openwatercursus & Amsterdam City Swim
Volg de openwatercursus van Mijnzwemcoach en breng de aangeleerde tips en tricks meteen in de praktijk tijdens de Amsterdam City Swim op zondag 28 augustus. Dit is een uniek zwemevent waarbij je in de grachten van Amsterdam een afstand van 2 km zwemt en geld inzamelt voor Stichting ALS.  

Spring in de Amsterdamse grachten voor het goede doel

Op zondag 28 augustus 2022 keert de Amsterdam City Swim voor het 10e jaar terug om geld in te zamelen voor Stichting ALS. Het unieke fundraisingevent vraagt niet alleen aandacht voor de ziekte, maar ook om mooie herinneringen te maken met patiënten, families en dierbaren die te maken hebben (gehad) met ALS.

ACS warming-up avond

ACS warming-up door Personal Swimming

Ook dit jaar organiseren wij meerdere avonden waarbij je in het bijzijn van de trainers van Personal Swimming vrij kunt oefenen in het open water. Hierbij is de gelegenheid om vragen te stellen, tips en tricks te ontvangen en natuurlijk om andere wavemakers te ontmoeten. Uiteraard al in de grachten van Amsterdam, bij roeivereniging RIC Amsterdam

Amsterdam City Swim haalt zwemmend 1,8 miljoen op voor ALS

Gisteren vond de zesde editie van de Amsterdam City Swim plaats. Net als voorgaande jaren zwommen weer veel mensen mee om hiermee geld op te halen voor Stichting ALS Nederland. Onder het motto: ALS op de kaart, ALS van de kaart zwommen de volwassenen 2 kilometer en de jonge zwemtalenten 700 meter. In totaal is gisteren al 1.8 miljoen euro opgehaald, maar de teller loopt nog steeds.

Amsterdam City Swim

Datum: 
zondag, 3 september, 2017 - 08:00 t/m 22:00

Op Facebook bericht gevonden dat de Amsterdam City Swim op 3 september is:

Meedoen was belangrijker dan winnen

Natuurlijk ben ik ontzettend blij dat ik de Amsterdam City Swim op mijn naam kan schrijven, maar het is vooral belangrijk dat mensen blijven doneren aan onderzoek naar ALS.

Zwemmers onderkoeld bij City Swim - route ingekort

Bij het zwemevenement Amsterdam City Swim zijn rond de twintig zwemmers onderkoeld geraakt. Ambulances zijn ter plaatse en een ook traumahelikopter is ingeroepen. De organisatie heeft een deel van de route ingekort.

De onderkoelde zwemmers zijn met ambulances naar ziekenhuizen vervoerd. De ernst van de onderkoelingsverschijnselen varieert, zo laat de Amsterdamse brandweer weten aan ANP.

2500 mensen de gracht in voor Amsterdam City Swim

Rond de 2500 mensen doen vandaag mee aan de Amsterdam City Swim. Met een zwemtocht van twee kilometer door de Amsterdamse grachten halen ze geld op voor onderzoek naar de ongeneeslijke spierziekte ALS.

Zwemmers onderkoeld bij Amsterdam City Swim, route ingekort

Bij de Amsterdam City Swim hebben twintig deelnemers onderkoelingsverschijnselen opgelopen, meldt de organisatie. Enkele van hen zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. 

Vanwege de kou werd de route ingekort. De lus op de Amstel werd uit het 2 kilometer lange parcours gehaald. De gezondheid van de deelnemers staat voorop, laat de organisatie weten. "Het water in de Amstel is ongeveer 16,5 graad, dat is wat lager dan normaal."

Twintig gevallen van onderkoeling tijdens Amsterdam City Swim

Rond de twintig deelnemers aan de Amsterdam City Swim zijn zondagmiddag bevangen door de kou. Zij zijn met ambulances naar ziekenhuizen vervoerd.

De ernst van de onderkoelingsverschijnselen varieert, aldus de Amsterdamse brandweer.

De lage watertemperaturen in de grachten en op de Amstel leidden volgens de hulpdiensten tot onderkoelingsverschijnselen. Het water had een temperatuur van rond de 16 graden Celsius.

4# Amsterdam City Swim, Amsterdam

Datum: 
zondag, 6 september, 2015 - 00:00

http://www.amsterdamcityswim.nl

U kunt contact opnemen met Amsterdam City Swim via

info@amsterdamcityswim.nl of telefoonnummer +31 (0)20 4969172

3# Amsterdam City Swim, Amsterdam

Datum: 
zondag, 7 september, 2014 - 00:00

http://www.amsterdamcityswim.nl

U kunt contact opnemen met Amsterdam City Swim via

info@amsterdamcityswim.nl of telefoonnummer +31 (0)20 4969172

 

Pagina's