Zwemverenigingen organiseren samen speciale zwemclinic

Datum: 
vrijdag, 19 juni, 2015 - 18:00 t/m zaterdag, 20 juni, 2015 - 17:45

Stichting Zwemevenement "de Rode Loper", Zwem- en Poloclub Stadskanaal en Zwemvereniging NOVA organiseren vrijdag 19 juni een Rode Loper clinic. De clinic is speciaal bedoeld voor leden van verenigingen die meedoen aan het open-water Zwemevenement "de Rode Loper". Er zijn geen kosten aan verbonden. Sport en Gezin Stadskanaal is initiatiefnemer van deze samenwerking en ondersteunt de organisatie van de clinic.

Open water zwemmen is een spannende ervaring. Het donkere water, de stroming en de wind stellen je mentaal en lichamelijk op de proef. Een goede voorbereiding is dus belangrijk. In de clinic komen alle aspecten aan de orde die het zwemmen in open water zo uitdagend maken.

De clinic begint om 18.00 uur in sportcentrum Pagedal met een aantrekkelijke presentatie van de theorie door een volharde open-water specialist. Een half uur tot driekwartier later gaan de deelnemers naar de naastgelegen Pageplas om het geleerde in de praktijk te brengen. Leden van genoemde zwemverenigingen die mee willen doen, kunnen zich tot en met woensdag 17 juni opgeven via de website sportengezin.nl, een mailbericht naar info@sportengezin.nl of via de eigen vereniging.

Het Zwemevenement "de Rode Loper" wordt georganiseerd door Stichting Zwemevenement "de Rode Loper" in samenwerking met Zwem- en Poloclub Stadskanaal. Dit jaar al voor de zestiende keer. Het zwemwater is het A.G. Wildervanckkanaal te Stadskanaal ter hoogte van de markante fietsbrug De Rode Loper. Elk jaar leggen ruim 300 recreatieve en wedstrijd-zwemmers van 
verschillende leeftijden een afstand af van 250 tot 5.000 meter af. Voor meer informatie en aanmelding gaat u naar www.zwemevenement-derodeloper.nl.