Unieke IJsselmeer zwemtocht van 28 juli tot 10 augustus 2007

2007-07-20 - Persdocument:
Om de pers achtergrondinformatie te geven over de tocht die Marcel van der Togt gaat maken is een persdocument uitgebracht. In het attachment vind je het.

 

 

 

2007-07-12  - Persbericht:
Schoon drinkwater moet voor iedereen toegankelijk zijn. Maar dat is het niet. In elk geval niet voor de 22.000 mensen in Chulucanas, een droog plattelandsgebied in het noorden van Peru die drinken uit dezelfde kleine stroompjes waar zij zichzelf en hun kleding in wassen.

Team- en organisatie ontwikkelaar Marcel van der Togt (45) uit Den Haag, wil hier verandering in brengen. Deze zomer zwemt hij als eerste Nederlander in etappes een tocht van 183km(!!!) langs de IJsselmeerkust.
Hij doet dit om geld in te zamelen voor de aanleg van een waterput waarmee 400 gezinnen uit 4 dorpen toegang krijgen tot schoon drinkwater. Er komt niet alleen een pomp om het water uit de grond te pompen, maar ook een groot reservoir met filtersysteem en een leidingnet. Daarnaast krijgen alle woningen uit de dorpen een eigen waterkraan.

Van der Togt zal zijn zwemtocht in 14 dagen in aaneengesloten etappes van tussen de 8 en 18 km per dag volbrengen. Start en finish van dit unieke evenement is in Medemblik. Het vertrek staat op 28 juli om 10.00 uur gepland in de haven van Medemblik bij muziekcafe Brakeboer.

Aanstaande vrijdag 13 juli is er om 11.00 uur een speciale persbijeenkomst bij cafe Brakeboer in Medemblik (Oosterhaven 30). Tijdens de bijeenkomst krijgt u meer achtergrond informatie over de tocht, het project en is aansluitend de mogelijkheid om een trainingstocht van dichtbij mee te maken. Hiermee wordt de media de mogelijkheid geboden om van dichtbij te zien hoe de voorbereiding op een dergelijke tocht plaatsvindt.

Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met de lokale organisatie Apromalpi en valt onder verantwoording van AFAD AFAD is een stichting van Agrofair (bekend van producten met het Max Havelaar keurmerk) die in dit deel van Peru samenwerkt met kleine landbouwcoöperaties.

Verder is het project mede mogelijk gemaakt door PRIVA. PRIVA is bekend als leverancier van Klimaatbeheersing systemen.

Het gehele project is te volgen op www.schoonwaterperu.nu.