Persbericht: Zes zwemkampioenen willen record Kanaalzwemmen verpulveren

PERSBERICHT SPOED - Zondag, 29 augustus 2010

Zes voormalig zwemkampioenen staan klaar om vanaf aankomende dinsdag 31 augustus het Nederlands record Kanaalzwemmen te verbreken. Al sinds de jaren zestig is het nog geen ploeg gelukt de tijd van 9 en 29 minuten te evenaren of te verbeteren. Na vijftig jaar het record verbreken zal met deze ploeg krachtpatsers moeten lukken!

Het team, met de naam IJsselmeerbikkels wordt gevormd door zes voormalige zwemkampioen/lange banenzwemmers. Initiator is Richard Broer uit Den Haag. Hij heeft een team bij elkaar gezocht van veteranen die allemaal het IJsselmeer in het verleden hebben overgezwommen. Ploegleden zijn Marcel van de Togt (DES, Den Haag), Ron van der Harst (Zian, Den Haag), Ralf van de Poel (Leiderdorp), Hans Peter Hartog (DAW, Alkmaar), Roel de Hoop (DAW, Alkmaar) en Richard Broer (Plons, Den Haag).

De zwemdatum is afhankelijk van het tij en het weer op het kanaal en wordt 3 dagen van te voren bekend gemaakt en op z'n vroegst is de oversteek komende dinsdag 31 augustus. Het is de verwachting dat de tocht ook gaat plaatsvinden op die dag.

Vertrek is vanuit Dover, aankomst is in Calais. De race is een estafette en wordt gehouden conform officiele regels van de CS&PF. Los van de uitdaging met dit team het kanaal over te steken is er de ambitie om een Nederlands record te zwemmen wat nu met een tijd van 9 uur en 29 minuten sinds de zestiger jaren in handen is van de zwemmers van Haagsche Bluf waarvan iconen als Jan van Scheijndel uitmaakten en indertijd met deze tijd een wereldrecord zwommen.

Mocht u interesse hebben voor het verhaal, via onderstaande url’s is meer achtergrond informatie te vinden. De onderste url is een GPS tracker waarmee de ploeg live kan worden gevolgd. De ploegleden zijn allemaal bereikbaar voor meer details en interviews. Ook is er een fotomoment bij de start, waarvan de foto voor u beschikbaar is. Mocht u meer wensen hebben, vragen of wilt u bij de tocht aanwezig zijn. Richard Broer en Roel de Hoop zijn de contactpersonen namens de ploeg.

  Contactpersoon 1 Contactpersoon 2
naam: Richard Broer Roel de Hoop
gsm: 06 – 25246935 06 - 50640308
mail: richard.broer@noww.nl roel@ptv.nl

 

 

 

 

Door Petra de Beij