1e Roermond City Swim

Datum: 
zaterdag, 2 september, 2017 - 17:30

Recreatief zwemmen in een schone Roer en Maas! Schrijf je in en doe mee met Roermond City Swim.

Doe mee met Roermond City Swim en steun het goede doel! Op zaterdag 2 september is de Roerkade in Roermond vanaf 17.30 uur het decor van Roermond City Swim. Dit recreatieve en uitdagende evenement vindt dit jaar voor het eerst plaats. Het is een sportief, eigentijds en vernieuwend evenement voor jong en oud! Voor individuen, maar ook zeker voor teams. Er zijn drie onderdelen: de Duckrace, de City Swim en de gezellige Afterparty, samen in één spraakmakend avondprogramma.

Het zwemevenement is het sportiefste gedeelte van de drie onderdelen van Roermond City Swim. Je kunt individueel zwemmen, maar nog leuker is het om ook je vrienden, familie, collega’s of buren te vragen om mee te doen. En je kunt in teamverband met jouw vereniging of bedrijf mee zwemmen. Schrijf je vandaag nog in via de website, waar je direct een eigen deelnemerspagina (voor jezelf of je team) aanmaakt. Er zijn in totaal 500 startbewijzen te vergeven, dus wacht niet te lang met inschrijven. En help mee om geld in te zamelen voor het goede doel. Deze editie is dat in ieder geval Toon Hermans Huis Roermond, een inloophuis voor mensen – jong en oud – en hun naasten die met kanker worden geconfronteerd. 

Alle deelnemers gaan bij donateurs geld inzamelen voor het goede doel. Leuk én makkelijk met de eigen deelnemerspagina, waarmee je via email en social media heel eenvoudig je eigen netwerk kunt benaderen om geld voor het goede doel te doneren. Deze editie is dat in ieder geval Toon Hermans Huis Roermond, een inloophuis voor mensen – jong en oud – en hun naasten die met kanker worden geconfronteerd. 

Voor iedereen toegankelijk
Aan alles is gedacht om het voor iedereen mogelijk te maken mee te doen aan deze unieke zwemtocht:
• Je kunt meedoen aan zwemclinics (‘swimming academy’) om je zwemtechniek te verbeteren en te wennen aan het zwemmen in open water.
• Je zwemt in schoon water; de kwaliteit van het water behoort tot de beste in Europa.
• De stroming in Roer en Maas wordt tijdens de City Swim tot een minimum beperkt, waardoor de deelnemers ook stroomopwaarts goed kunnen zwemmen.
• Bij te harde stroming wordt een alternatieve route (‘stroomafwaarts’) gevolgd.
• En, tenslotte…. de watertemperatuur is in deze periode van het jaar ideaal om in open water te zwemmen.

Afstanden
Je kunt kiezen uit de volgende afstanden:
• 500 meter (Kids) voor deelnemers geboren in 2004 t/m 2007
• 500 meter (Volwassenen) voor deelnemers geboren in 2003 of eerder
• 1.000 meter voor deelnemers geboren in 2003 of eerder
• 2.000 meter voor deelnemers geboren in 2001 of eerder

Je kunt je individueel inschrijven, maar nog leuker is om als team mee te doen. Met je familie, vrienden, sportmaten, collega's. Ideaal ook voor teambuilding om samen de uitdaging aan te gaan.

De deelnemers starten vanaf 18.30u in zogenaamde ‘waves’ voor de verschillende afstanden. Start en finish vinden plaats aan de gezellige Roerkade, waar publiek de deelnemers aanmoedigt. Deze zaterdagavond zal mede dankzij een swingende muzikale afsluiting op de Roerkade nog lang in je herinnering voortbestaan!

Meer informatie en inschrijven op roermondcityswim.nl

Bijlage: