De man die in 4 uur 18 minuten het IJsselmeer overzwom

Ruim 22 kilometer zwemmen vanuit de haven van Stavoren naar de haven in Medemblik. De snelste zwemmer die deze route ooit heeft afgelegd is openwaterzwemmer Marcel Schouten uit Haarlem. Hij zwom het IJsselmeer over in 4 uur 18 minuten en 6 seconden. Hij won daarmee de IJsselmeer Marathon in 2012. Hij versloeg toen zijn trainingsmaatje en de latere Olympisch Kampioen op de tien kilometer Ferry Weertman.

De buitenwatertemperatuur stijgt weer. Mensen trekken hun wetsuits uit de kast. Hoe gaat het met Marcel Schouten? Waar ben jij nu zoal mee bezig? Met mij gaat het goed. Ook ik zit in volle spanning te wachten tot het water weer een goed temperatuurtje heeft om zo nu en dan een duik in te nemen. Vorige week heb ik het eerste gedeelte van het seizoen afgesloten en was het dus tijd voor een korte break. Op dit moment ben ik dan ook volop aan het genieten van mijn weekje vakantie. Vanaf dinsdag zal mijn voorbereiding op het WK weer van start gaan met de Franse Open als laatste kwalificatie moment.

Welke wedstrijden zijn voor jou belangrijk? En hoe ziet jouw opbouw van dit seizoen eruit? De eerste belangrijke wedstrijd is inmiddels achter de rug. In maart stond Abu Dhabi op het programma. Daar heb ik voldaan aan de kwalificatie-norm voor het WK. Vanaf nu zal de voorbereiding verder gaan richting de Franse Kampioenschappen. Daarna zullen we halverwege juni nog deelnemen aan de world cup in Setubal. Om vervolgens verder te werken richting het WK te Budapest. Hoe het seizoen daarna verder zal gaan lopen....

Lees het interview verder op: http://www.sport-active.nl/magazine.html