3e LEN-cup Italië afgelast

3e LEN-Cup in Nettuno, Italië afgelast.

Afgelopen weekend zou op 19 juni in Nettuno (ca. 60 km onder Rome) aan de Thyrreense Zee, de derde ronde van de LEN-Cup verzwommen worden. De wedstrijd zou gaan over 10 km.
Ik was door de LEN uitgenodigd om daar als scheidrechter te fungeren. Ondanks dat in Spaarnwoude de openwater wedstrijd van mijn vereniging ZV Haerlem gepland stond, kon ik aanbod natuurlijk niet laten lopen. In Nettuno was ook een Nederlandse ploeg aanwezig. Dit waren Linsy Heister, Leonie van Noort, Judith Stap en Ferry Weertman.
Op zondag om 08.00 lag er echter nog geen parcours in het water. Toen de wind wat minder leek te worden is een start gemaakt met de opbouw van het parcours. Al gauw bleek echter dat de golven te hoog waren om het oorspronkelijke traject uit te leggen. In overleg met de coaches is besloten een kleiner parcours uit te zetten en de wedstrijd te verkorten naar 5 km. Echter nadat dit deels gelukt was, bleek de wind en de golven toch een te grote risicofactor, zodat om ongeveer 12.00 uur is besloten is de wedstrijd af te gelasten.
Een beslissing die door iedereen betreurd, maar ook ondersteund werd. De veiligheid van de deelnemers kon absoluut niet gegarandeerd worden, en dat moet ALTIJD bovenaan staan. Jammer.
 
Dirk Jan Sohl
 
de presentatie van de deelnemers op zaterdag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

de wedstrijdlocatie met golven op zondag