U bent hier

LEN

Dag 3: IJszwemmen Nederland / IISA Nederland in Oradea, România.

Het is tijd om weer naar huis te gaan. Een aantal van Team Nederland waren gisteren al onderweg, maar de meeste zullen vandaag terug reizen.

Wij mogen terug kijken op een hele mooie week met top prestaties van al onze zwemmers

In totaal behaalde Team Nederland 17 gouden Age Group medailles, 11 zilveren, en 9 bronzen. Daarnaast werd er één bronzen overall medaille gehaald.

Dag 2: IJszwemmen Nederland / IISA Nederland in Oradea, România.

Ook dag 2 zit er weer op. Vandaag stonden er 3 afstanden op het programma: de 1000m vrije slag, de 100m vrije slag en de 100m schoolslag.

De 1000m vrije slag is altijd een zware afstand, maar alle deelnemers van het Nederlands team hebben super goed gezwommen! William van Overveld zwom snel genoeg voor een 3e plaats in zijn leeftijdscategorie !

Dag 1: IJszwemmen Nederland / IISA Nederland is in Oradea, România.

Dag 1 van het EK IJszwemmen zit er weer op. Het was voor vele een hele lange dag, maar met fantastische resultaten.

Op de 500m vrije slag werd Iris van Aurich 1e in haar leeftijdscategorie, Petra Guijt en Marije Dirkx werden beide 2e in hun leeftijdscategorie. William van Overveld werd 3e in zijn categorie. De rest viel helaas net buiten de medailles, maar heeft wel ongelooflijk goed gezwommen

Op de 50m vlinderslag werd Inge Wolfs 1e van haar leeftijdscategorie. Zij haalde hier ook een Age Group record. Albert Stienezen behaalde een mooie 6e plaats.

IJszwemmen Nederland / IISA Nederland is in Oradea, România.

Het EK IJszwemmen in Roemenië gaat bijna van start. De meeste van IISA Nederland reizen vandaag naar Oradea. Morgen mogen zij naar de registratie, de medische check, de briefing, en de openingsceremonie.

Op vrijdag gaat het dan echt beginnen. In de foto's staat er per dag wie wat en wanneer zwemt.

De tijdstippen zijn op basis van het programma zoals dat op dit moment bekend is. Er kan dus eventueel het een en ander verschuiven. IISA Nederland houdt zich niet verantwoordelijk voor eventuele verschuivingen en typfouten.

Meekijken kan via de link:

Alghero (ITA), to host the World Aquatics Open Water Swimming Junior World Championships 2024

Datum: 
vrijdag, 6 september, 2024 - 00:00 t/m zondag, 8 september, 2024 - 23:45

The ancient city of Alghero, Italy, is set to host the World Aquatics Open Water Swimming Junior World Championships 2024 from 6-8 September 2024.

Nestled on the picturesque island of Sardinia, Alghero will welcome more than 200 open water athletes aged 14-19 from 35 countries for this prestigious event. With the future stars of the sport, such as Dávid Betlehem (HUN), Katie Grimes (USA), and Bettina Fabian (HUN), gracing the World Aquatics Open Water Swimming Junior World Championships 2022 in Seychelles, fans can anticipate another stellar lineup in Alghero. 

2023 LEN Open Water Cup schedule revealed

European Aquatics is delighted to reveal the full schedule for the 2023 LEN Open Water Cup programme.

The six-leg series will run from 19 March and conclude on 23 September.

As in 2022 the season will begin in Eliat, Israel, before heading to the Italian coastal town Piombino for the second leg, with the competition concluding following leg six in Barcelona, Spain.

In between, the Serbian capital Belgrade will return as a host venue before Samorin (Slovakia) and Veles (North Macedonia) join the line-up.

Na bijna vier uur zwemmen ontaardt de 25 kilometer openwaterzwemmen in chaos

De wedstrijd over 25 kilometer openwaterzwemmen op de EK in Rome is ontaard in totale chaos. De wedstrijdleiding leek door het kolkende water bij Lido del Ostia de draad volledig kwijt te raken, de race werd gestaakt en er werden geen winnaars aangewezen.

Van Rouwendaal pakt derde Europese titel op rij op 5 kilometer

Openwaterzwemster Sharon van Rouwendaal is zaterdag voor de derde keer op rij Europees kampioene op de 5 kilometer geworden. Dankzij een sterke eindsprint was de Nederlandse de snelste in het water voor de kust van Lido di Ostia, vlak bij Rome.

Goud, zilver en brons voor Conny Boer-Buijs

VLAARDINGEN- Na haar gouden medaille op de 3 kilometer open water zwemmen op de wereldkampioenschappen voor masters in Hongarije, heeft ZVVS-zwemster Conny Boer-Buijs opnieuw voor succes gezorgd op deze mondiale titelstrijd.

Opmerkelijke prestaties Vlaardingse sportvrouwen

VLAARDINGEN –Twee Vlaardingse sportvrouwen hebben vorige week opmerkelijke prestaties geleverd. Marion Valkenburg behaalde een tweede plaats op het wereldkampioenschappen Crossfit in Amerika en Conny Boer-Buijs zwom in Hongarije in het Balatonmeer op de 3 kilometer open water zwemmen naar een gouden medaille.

Geen prijzen op EJK Open water zwemmen nabij Marseille

Net als in 2016 behaalde de Nederlandse delegatie op het Europees Jeugdkampioenschap openwater zwemmen geen eremetaal. Toch wilde coach Ronald Stolk niet spreken van een mislukte missie. Maar hij vond wel dat het beter moest. ,,We hebben voor het eerst sinds jaren een consistente groep die aan het trainen is voor openwater zwemmen. Die groep is groeiende. Op dit EJK was wel een bevestiging dat we nog flink moeten werken.’’

EJK Open Water ploeg terug uit Marseille

dinsdag 8 augustus 2017 - De Open Waterploeg is terug uit Marseille waar het EJK werd gezwommen.

Thomas Jansen werd 13e (1.22.09,90) op de 7,5 kilometer. In dezelfde race werd Chad Michau 18e (1.23.52,80). Marij van der Mast werd 31e (1.37.13,70) en laatste op de 7,5 kilometer. Op de Olympische 10 kilometer werd Serena Stel 17e (2.10.29,00).

Uit het Haarlems Dagblad ma 5 sept 2016

Marcel Tabbers publiceerde over het komende EJK in het Haarlems dagblad:

LEN Scheidsrechter proeft ook open water

Ik heb genoten van 2 dagen Kopenhagen, waar ik door de Dansk Svommeunion was uitgenodigd als LEN referee voor de 6km LEN cup. De wedstrijd werd gehouden in de kanalen rond de parlementsgebouwen. Heel indrukwekkend. Wel uitkijken voor de lage bruggen, vandaar dat een helm verplicht was (als referee in de boot, niet als zwemmer). De rest van de dag werd de jaarlijkse TrygFonden Christiansborg Rondt gezwommen over 2km met 3600 deelnemers. Elke 5 minuten een wave met 65 zwemmers. Ook ik heb dat rondje gezwommen in 42 minuten en een klein beetje.

Pagina's