Algemene informatie IJzeren Man Zwemrace 2017

De openwaterzwemmers kijken reikhalzend uit naar het ONK dit weekend, maar ook in de laatste twee weekenden staan er nog mooie evenementen op het programma. Op zondag 10 september bent u van harte welkom in Vught bij de teruggekeerde IJzeren Man Zwemrace. Via dit bericht wil ik alle deelnemers alvast van algemene informatie voorzien.

Terrein

De vaste deelnemers zijn inmiddels bekend met de terreinindeling aan de IJzeren Man. Ten opzichte van twee jaar geleden zijn er enkele wijzigingen. De belangrijkste wijziging is de entree. Voor de entree wordt de hoofdingang van het strandbad gebruikt. Voor deelnemers, coaches en vrijwilligers is er een eigen kassa. Deze hebben namelijk de hele dag gratis entree. Op het strandbad mogen ook weer tentjes worden geplaatst. In tegenstelling tot voorgaande jaren mogen er op het veld nabij de start geen tenten worden geplaatst. Het strandbad biedt echter voldoende ruimte. Vanaf 9.00 uur is het strandbad geopend.

De officials kunnen zich voor 9.00 uur melden bij het verenigingsgebouw. Hiervoor gebruikt u niet de hoofdingang, maar loopt u vanuit de grote parkeerplaats vanaf de hoofdingang 100m door in de richting van het hek. Om 9.00 uur vindt de juryvergadering plaats in het gloednieuwe verenigingsgebouw.

Andere geïnteresseerden kunnen via het naastgelegen Strandhuys IJM op het terrein komen. Voor een impressie kunt u eens kijken op: https://ijzerenman.nl/strandhuys. Het Strandhuys opent haar deuren om 10.00 uur. U kunt daar onder het genot van een hapje en een drankje de wedstrijd bezichtigen. Vanaf het Strandhuys kunt u eveneens richting de start lopen. Het strandbad is echter afgesloten, tenzij u bij de hoofdingang de entreeprijs van € 5,= betaalt.

De inschrijftent is gesitueerd nabij de (voor)start. Bij binnenkomst vanaf de entree loopt u richting het water, slaat u voor het water linksaf en na circa 100m treft u de inschrijftent aan de linkerzijde. Uiteraard is er ook bewegwijzering.

Parkeren

Iedereen mag gratis parkeren op het grote parkeerterrein nabij de hoofdingang. De vrijwilligers aldaar wijzen u graag de weg.

Gratis entree coaches

Ook dit jaar hebben wij met de IJzeren Man kunnen regelen dat de coaches gratis toegang tot het strandbad krijgen. Wij willen de deelnemende verenigingen dan ook vragen om de namen van de coaches vooral door te geven via: langebaan@dommelbaarzen.com. Per 5 zwemmers (1 t/m 5) mag de naam van één coach worden doorgegeven.  Het doorgeven van de namen kan tot vrijdag 8 september om 12.00 uur (’s middags). Alleen de coaches waarvan de naam vooraf is doorgegeven, krijgen gratis toegang.

Verkeer, temperatuur en waterkwaliteit

De deelnemers vanuit Utrecht worden niet geconfronteerd met wegwerkzaamheden. Voor deelnemers vanuit Tilburg/Breda geldt dat bij Tilburg op de A58 één rijstrook minder in gebruik is. De deelnemers vanaf Eindhoven worden op de A2 (voor Vught) geconfronteerd met één afgesloten rijstrook. Voor meer info: www.vananaarbeter.nl

De temperatuur van de IJzeren Man wordt in de aanloop naar de wedstrijdgoed in de gaten gehouden. De laatst gemeten watertemperatuur (van afgelopen woensdag) was 21 graden. Aangezien de vooruitzichten voor de komende week schommelen tussen 17 en 23 graden, zal de watertemperatuur vermoedelijk iets zakken, maar zal de wedstrijd niet in gevaar komen. De kans dat op de 5km wetsuits zijn toegestaan is echter wel reëel.

De waterkwaliteit van de IJzeren Man is al de hele zomer goed. Op 4 september a.s. zal de laatste meting worden gehouden door het waterschap.

Op onze facebookpagina (IJzeren Man Zwemrace) zullen we u in de aanloop naar het evenement verder op de hoogte houden.   

Inschrijvingen

Tot aanstaande dinsdag 20.00 uur is het mogelijk om je in te schrijven voor de wedstrijdonderdelen. Dit gebeurt d.m.v. het vertrouwde OLOWIS. Wij hopen woensdag 6 september de startlijsten te kunnen publiceren.

Ook is het mogelijk om aan de prestatietochten mee te doen. De kosten bedragen € 5,= per persoon. De afstanden zijn 250, 500, 1km of 2km. De start vindt om 13.30 uur plaats en inschrijving kan op de dag zelf (tot 12.00 uur) bij de inschrijftent of via de e-mail (tot vrijdag 8 september om 12.00 uur) via : langebaan@dommelbaarzen.com . Wilt u in de e-mail uw naam, leeftijd, afstand en een mobiel nummer in geval van nood vermelden?

Hoewel betaling op de dag zelf mogelijk is, willen wij de verenigingen/deelnemers vragen de gelden voor vrijdag 8 september om 12.00 uur over te maken op IBNrekening: NL70INGB0005311159 t.n.v. De Dommelbaarzen o.v.v. “IJzeren Man Zwemrace + naam vereniging/deelnemer". Houdt u bij de betaling ook rekening met het aantal te huren chips en leencaps? 

Elektronische tijdwaarneming

Dit jaar wordt er voor het eerst op ons evenement gewerkt met elektronische tijdwaarneming. Veel zwemmers hebben zelf een set chips die zij kunnen gebruiken. De andere deelnemers dienen een set chips te huren voor € 3,=. De chips worden in de verenigingstassen gedaan die u bij de inschrijftent kunt ophalen (samen met het informatieboekje, de aandenkens en de badmutsen). Voor de deelnemers aan de wedstrijd in Sleeuwijk (op 9 september) geldt dat zij dezelfde gehuurde chips ook de volgende dag in Vught mogen gebruiken. De chips moeten dan na afloop in Vught worden ingeleverd. Dit kan bij de inschrijftent.

Tot zover deze algemene berichtgeving. Bij vragen kunt u contact opnemen met de organisatie via: langebaan@dommelbaarzen.com

Aan alle deelnemers: veel succes dit weekend en tot de 10e in Vught!

Commissie IJzeren Man Zwemrace 2017