Fergil Hesterman en Dèlenn van Oostrom grijpen goud in Duitsland

Op zaterdag 2 september 2017 werd in Duitsland de tweede editie van de Weserschwim gezwommen. Over een afstand van 40km werd in de stromende rivier de Weser van Rinteln naar Minden gezwommen. Waar Fergil vorig jaar nog de enige Nederlandse en internationale zwemmer was, was Nederland dit jaar door vijf zwemmers vertegenwoordigd. Aan de start verschenen naast 29 andere zwemmers Fergil Hesterman, Dèlenn van Oostrom, Michiel land, Jojanneke Beekhuizen en Johan van Steen.

Omdat Fergil en Dèlenn op vrijdag de 500m ‘sprint-proloog’ hadden gewonnen, hadden zij het voordeel vooraan te mogen starten. De eerste 6km zwommen zij gelijk op waarna Fergil de leiding nam en de rest van de race voorop heeft gezwommen. Dèlenn heeft de rest van de race in tweede positie gelegen, ruim voor de tweede dame.

Na 40km tikte Fergil als eerste aan in een baanrecord van 4:52,35. Dèlenn volgde iets meer dan 5 minuten later als eerste dame en tweede all-in in een tijd van 4:57,40 en verbeterde hiermee ook het baanrecord voor dames.

Michiel, Jojanneke en Johan finishten respectievelijk als 12e in 5:28,06, 16e in 5:37,06 en 28e in 6:02,35.