U bent hier

Buitenland (anders dan Antillen, Suriname of BeNeLux)

IISA WK IJszwemmen (2025)

Datum: 
maandag, 13 januari, 2025 - 00:00 t/m zondag, 19 januari, 2025 - 23:45

De data en de locatie zijn bekend! Het IISA WK ijszwemmen zal plaatsvinden in het Italiaanse Molveno.

Kasteelzwemmen in GBR, IRE en FRA

Onder de vlag van de nationale triathlonbonden zijn er in Groot Brittannië, Ierland en Frankrijk 5 events gestart die ook losse swims op het programma hebben staan van 5km, 2,4km en 1ml. Meer info op de website:

Traversée de Bordeaux à la nage

Datum: 
zondag, 16 juni, 2024 - 14:45 t/m 21:00

Let's meet on Sunday, June 16, 2024

LONG DISTANCE RACE (Lormont > Bordeaux Port Bastide)

14:45: Departure of the first wave of masquerades

HISTORIC RACE HEART OF BORDEAUX UNESCO (Pontoon d'Honor > Port Bastide)

Sharon van Rouwendaal Charges On Final Lap To Win Worlds Open Water 10 km

The women’s 10 km open water event kicked off open water competition in Doha on Saturday. Olympic quota spots for each country were up for grabs.

Sharon van Rouwendaal of the Netherlands was behind Maria de Valdes of Spain for much of the race. A big push on the final lap from van Rouwendaal pushed her to finish just a tenth ahead of de Valdes. Van Rouwendaal finished in a final time of 1:57:26.80.

Portugal’s Angelica Andre was 3rd in a 1:57:28.20, just a second behind van Rouwendaal and de Valdes.

Dag 3: IJszwemmen Nederland / IISA Nederland in Oradea, România.

Het is tijd om weer naar huis te gaan. Een aantal van Team Nederland waren gisteren al onderweg, maar de meeste zullen vandaag terug reizen.

Wij mogen terug kijken op een hele mooie week met top prestaties van al onze zwemmers

In totaal behaalde Team Nederland 17 gouden Age Group medailles, 11 zilveren, en 9 bronzen. Daarnaast werd er één bronzen overall medaille gehaald.

Sharon van Rouwendaal is niet te stoppen en grijpt nu ook de wereldtitel op de 5 kilometer

Sharon van Rouwendaal heeft zich gekroond tot wereldkampioen open water op de 5 kilometer. Vier dagen geleden was ze in Doha ook al de snelste op de 10 kilometer. Nu toonde de Nederlandse zwemster haar bloedvorm nog maar eens aan.

Robert van Vuuren actief als official in Doha

"Referee 3 present"... Vandaag mocht ik als scheidsrechter op het water fungeren. Dat is bij elke wedstrijd leuk, maar bij een Wereldkampioenschap natuurlijk extra gaaf om het zwemmen van echt heel dichtbij mee te maken. Als referee 3 voer ik in het middenveld bij groepen zwemmers, ook hier geldt natuurlijk 'vaar daar waar de actie is'. Gelukkig geen vervelende situaties gehad waarbij ik gele vlaggen moest uitdelen. Bij de kopgroep is er wel een gele vlag uitgedeeld wegens duwen.

Dag 2: IJszwemmen Nederland / IISA Nederland in Oradea, România.

Ook dag 2 zit er weer op. Vandaag stonden er 3 afstanden op het programma: de 1000m vrije slag, de 100m vrije slag en de 100m schoolslag.

De 1000m vrije slag is altijd een zware afstand, maar alle deelnemers van het Nederlands team hebben super goed gezwommen! William van Overveld zwom snel genoeg voor een 3e plaats in zijn leeftijdscategorie !

Van Rouwendaal wilde plek in kopgroep niet afstaan: 'Anders worden het piranha's'

Een tweede wereldtitel in het openwater en een veiliggesteld olympisch ticket. Je kan een slechtere zaterdag hebben dan die van Sharon van Rouwendaal in Doha.

Van Rouwendaal verovert wereldtitel 10 kilometer openwaterzwemmen

Sharon van Rouwendaal is voor de tweede keer wereldkampioen openwaterzwemmen op de 10 kilometer gewonnen. In Doha was de voormalig olympisch kampioen na een spannende eindsprint de Spaanse María de Valdés de baas.

Dag 1: IJszwemmen Nederland / IISA Nederland is in Oradea, România.

Dag 1 van het EK IJszwemmen zit er weer op. Het was voor vele een hele lange dag, maar met fantastische resultaten.

Op de 500m vrije slag werd Iris van Aurich 1e in haar leeftijdscategorie, Petra Guijt en Marije Dirkx werden beide 2e in hun leeftijdscategorie. William van Overveld werd 3e in zijn categorie. De rest viel helaas net buiten de medailles, maar heeft wel ongelooflijk goed gezwommen

Op de 50m vlinderslag werd Inge Wolfs 1e van haar leeftijdscategorie. Zij haalde hier ook een Age Group record. Albert Stienezen behaalde een mooie 6e plaats.

IJszwemmen Nederland / IISA Nederland is in Oradea, România.

Het EK IJszwemmen in Roemenië gaat bijna van start. De meeste van IISA Nederland reizen vandaag naar Oradea. Morgen mogen zij naar de registratie, de medische check, de briefing, en de openingsceremonie.

Op vrijdag gaat het dan echt beginnen. In de foto's staat er per dag wie wat en wanneer zwemt.

De tijdstippen zijn op basis van het programma zoals dat op dit moment bekend is. Er kan dus eventueel het een en ander verschuiven. IISA Nederland houdt zich niet verantwoordelijk voor eventuele verschuivingen en typfouten.

Meekijken kan via de link:

WK Doha

Datum: 
zaterdag, 3 februari, 2024 - 14:00 t/m zondag, 18 februari, 2024 - 14:00

De KNZB is van 2 tot en met 18 februari met in totaal 41 zwemsporters vertegenwoordigd op het WK in Doha (Qatar). De synchroonzwemsters bijten op vrijdag 2 februari traditioneel het spits af namens TeamNL.

Zaterdag 3 februari gaat Sharon van Rouwendaal van start op de 10 kilometer openwaterzwemmen en zondag 4 februari mogen de waterpolovrouwen voor het eerst aan de bak. De regerend wereldkampioen én kersverse Europees kampioen kruist dan de degens met olympisch kampioen Verenigde Staten.

Vanaf 4 februari begint het WK ook voor de schoonspringers en de wedstrijdzwemmers gaan vanaf zondag 11 februari te water. En dan is er ook nog ‘highdiver’ Ginni van Katwijk die op dinsdag 13 februari in actie komt.

Koffers voor WK in Doha

Bericht van Robert van Vuuren:

Mijn koffer aan het pakken voor een spannend avontuur: ik mag als official naar de WK Open Water Zwemmen in Doha, Qatar! Morgen vliegen, vrijdag rondleiding over de venue en jury-briefing, en dan zaterdag de eerste wedstrijd. Vooral op de 10 km zouden het wel eens interessante races kunnen worden, want daar zijn nog Olympische startplekken te verdienen. Super gaaf om daar als KNZB official bij te mogen zijn!

Redactie noww.nl: Ferry Weertman is aanwezig als vice voorzitter van de TOWSC

Zeezwemmen Wielingendoortocht

Datum: 
woensdag, 23 augustus, 2023 - 18:00

Op een recreatieve manier en onder begeleiding van de Haanse reddingsdienst en ervaren kanovaarders zwem je de afstand in zee tussen De Haan en Wenduine.

Pagina's