Verslag ONK IJszwemmen

Verslag gevonden op de Facebookpagina van Kyra Wijnker (bekijk ook de foto's aldaar):

Wanneer je dieper dan diep gaat en dan een gouden plak pakt... Dat is toch wel bijzonder, maar verstandig was het zeker niet.
Ik was soort van goedgekeurd door de arts en moest het gewoon doen! Ik had hem ook eerlijk verteld dat ik ziek was en als het echt niet ging, ik het water uit zou gaan. Dus ik mocht starten maar eerst waren nog de 200 en 100 meters. Na enige tijd was het bijna 500 meter ijszwemmen in 3,8 graden tijd.

Laatste voorlichting nog gehad voor de start en dan moest het gebeuren.. eerste serie, baan 4! En hup het water in, dat ging goed want ik was niet bezig met de kou. Ik hing klaar, het fluitje ging en ik was onderweg maar al snel buiten adem. Maar ik ging door en zwom de 500 meter uit. Gefinished en wel stonden Gerda Holla, Michiel Land en Gert-Jan Wit (mijn ademcoach) daar op de kant om mij op te vangen. En wat waren ze trots! Heel erg bedankt hiervoor, ik weet ook niet wat ik zonder iedereen zijn hulp en steun zou moeten!

Mijn eindtijd was 6.54.21 maar dat doet er voor mij niet aan toe, ik heb de 500 meter namelijk uitgezwommen!! Dat was wat ik wilde. En die hottub en sauna achteraf waren geweldig lekker!

Bekijk ook deze link van haar facebook.