Glimlach door zwemclinic van Openwaterzwemmers het Y

Afgelopen zaterdag 17 maart gaven 9 openwaterzwemmers van het Y een zwemclinic in het Ronald McDonald Centre in het kader van de nationale vrijwilligersdag "NL doet".

De clinic werd om 13.30 geopend door Thoulou Jaouna, marketing-communicatie verantwoordelijke van het Ronald McDonald Centre en Daan Glorie, marathonzwemmer en mede-initiatiefnemer van de speciale "zwemles".

Circa 30 kinderen kregen van deze openwaterzwemmers een speciale zwemles. De zwemclinic begon met een demonstratie van de 4 zwemslagen door de zwemmers van het Y. Alle kinderen luisterden met aandacht naar Daan Glorie, die iets vertelde over de techniek terwijl de zwemmers de slag uitvoerden.

Na de demonstratie werden vier groepen gemaakt, waarbij elke groep kinderen les kreeg van 2 openwaterzwemmers. Alle zwemslagen kwamen aan bod en tevens enkele leuke zwemspellen, zoals waterbasketball, het zwemmen door een hoepel en natuurlijk de startduik!

Als afsluiting was er een mattenrace tussen de teams "Aardbeitjes" en "Only Friends". Alle kinderen straalden tijdens de zwemclinic. Daan Glorie over de clinic: "Het was een groot succes. Als openwaterzwemmers van het Y willen we ook graag iets betekenen voor een ander. De glimlach van de kinderen zegt genoeg. Zwemmen is voor hen zo geschikt en ze hebben er veel plezier aan. Er komt nog wel een vervolg van deze zwemclinic!"

Om 15.00 kregen alle kinderen een medaille, want iedereen is een winnaar! Na afloop was er nog wat te eten en te drinken voor de kinderen, want van zwemmen krijg je veel trek.

Bekijk hier de foto's van de zwemclinic! > https://picasaweb.google.com/daanglorie/ZwemclinicRMDC17maart

Binnenkort komt de youtube video online, die Marcel Stroet heeft gemaakt tijdens de zwemclinic!