23e editie van de LKV zwemwedstrijd Beusichem – Culemborg

Datum: 
zondag, 14 juli, 2019 - 00:00 t/m 23:45

Beste zwemmer / zwemster,

Op vrijdag 1 maart is de inschrijving van de 23e editie van de LKV zwemwedstrijd Beusichem – Culemborg van start gegaan. Deze vindt plaats op zondag 14 juli 2019.

6 kilometer wedstrijd

De 6 kilometer wedstrijd wordt gehouden in de rivier de Lek over een afstand van 6000 meter. De leeftijdsgrens is voor deze wedstrijd is voor de dames 2004 en ouder en voor de heren 2002 en ouder. Men moet lid zijn van een door de KNZB erkende zwemvereniging en men moet in het bezit zijn van een startvergunning. Ook is er een mogelijkheid voor thriatlon leden om mee te doen ( met z.g. atletenlicentie ), alleen wel via de NTB een startvergunning aanvragen. Voor vragen over het aanvragen van startvergunning via de NTB verwijzen wij u door naar de NTB.

2 kilometer wedstrijden

De twee kilometer wedstrijden worden gehouden in de rivier de Lek, van de Redichemse Waarden (de Afgraving) naar de haven van Culemborg, over een afstand van 2000 meter. Deze wedstrijd wordt gesplitst in een 2000 meter vrije slag junioren meisjes en jongens en een 2000 meter vrije slag dames/heren all in. De jeugdwedstrijd is onder andere bedoeld om de jeugd te laten wennen aan het zwemmen in een rivier met scheepvaart. Voor de beide wedstrijden moet je lid zijn van een door de KNZB erkende zwemvereniging en men moet in het bezit zijn van een startvergunning. Ook is er een mogelijkheid voor thriatlon leden om mee te doen ( met z.g. atletenlicentie ), men moet wel via de NTB een startvergunning aanvragen. Voor vragen over het aanvragen van startvergunning via de NTB verwijzen wij u door naar de NTB

Prestatietocht

De prestatietocht wordt gehouden in de rivier de Lek, van de Redichemse Waarden (de Afgraving) naar de haven van Culemborg, over een afstand van 2000 meter.

De prestatietocht is bedoeld voor iedereen die de zwemkunst machtig is en toch deze uitdaging durft aan te gaan. Voor deze wedstrijd is een startvergunning niet verplicht, de minimum leeftijd is 15 jaar. Met een startvergunning is de leeftijdsgrens 13 jaar

 

Voor meer informatie en hoe in te schrijven, kijk op de website van de Lektocht.