Kou trainingen met Ralf van der Poel

Beste zwemmers!

Het menselijk lichaam, een krachtig en geraffineerd organisme die in staat is zich op alle vlakken te kunnen ontwikkelen tegen invloeden van buitenaf. 

Stel je eens voor, je bent met het vliegtuig geland in Egypte, het is daar 40 graden. Je komt vliegen vanuit het koude kikkerland met 15 graden. Je loopt de trap af en denkt, mijn god wat is het hier warm! Twee dagen later kijk je daar niet meer naar om en is je lichaam gewend aan de hoge temperatuur.

Wat nu als we het andersom gaan bekijken? Je zit op de bank naast de warme open haard. Vervolgens zegt je partner om een wandeling te gaan maken op het strand. Buiten is het 5 graden. Je loopt langs het water, voelt het met je hand en denkt, o mij god wat koud! Nu is de vraag, kan je lichaam nu ook aan de kou wennen?

 

Het antwoord mag je zelf komen ervaren! 

 

Daag jezelf uit om het uiterste uit je lichaam te halen en om je geest letterlijk door een barrière heen te duwen. Doe mee aan de koutrainingen en ervaar hoe het is om de lage temperaturen van het open water te kunnen trotseren! 

Elke training die ik ga doen kondig ik aan via Facebook (Ralf van der Poel), Twitter (@rvdp27 #koutrainingralf) en NOWW. Ik gebruik een vaste locatie voor de training. Maar heb je zelf ook een locatie in gedachte? Schroom niet en geef het bij mij op! Wie weet staat jouw locatie op de volgende training erbij....!

 

De vaste locatie is: Houtribstrand, vlakbij Marinehaven in Lelystad.

Altijd een kwartier van tevoren verzamelen.

 

Vuistregels voor de training:

1. Zorg dat je altijd één buddy pèr zwemmer bij je hebt! 

2. Neem voldoende kleding mee (truien, fleece, etc.)

3. Zorg voor (schapen)dekens in de auto

4. Neem een thermoskan thee of andere warme drank mee

5. Neem minimaal 3 handdoeken mee

6. Zorg dat er een werkende GSM bij de hand is

7. Neem 2 badmutsen mee!

 

Met deze 7 regels ervaar je een prettige en veilige training! 

 

Binnenkort kondig ik weer een nieuwe training aan, dus houdt mijn social media en NOWW in de gaten!

 

'Cold is a killing machine, but when you're the machine you have the control'

 

You're next?

Ralf van der Poel