Zwemmekka weer op de kalender! (Bosbaan)

Een groep enthousiaste openwaterzwemmers, Sander van Elburg, Daan Glorie, Hans Schoenmakers, Jeroen Vogelsang en Lesley Voorn hebben het plan opgevat om in 2013 de open water wedstrijd in De Bosbaan in Amsterdam weer nieuw leven in te blazen.

Een vereniging die deze wedstrijd in samenwerking met hen deze wedstrijd zal gaan organiseren, was snel gevonden. Zwemvereniging OEZA uit Heemskerk is een doorgewinterde open water club, met veel masterzwemmers die zomers wekelijks deel nemen aan het Nationale open water circuit. Ze hebben al met succes meerdere trainingskampen in het open water gerealiseerd, maar nog nooit een open water wedstrijd.  Toen hen gevraagd werd de organisatie als vereniging op zich te nemen, werd dan ook enthousiast gereageerd en zij zullen er alles aan gaan doen om een geweldige wedstrijd in ere te herstellen.

Heel lang geleden in de jaren 50 begon het allemaal op de Bosbaan, de grootste, drukste en indrukwekkendste open water zwem wedstrijd van Nederland. Nog nooit verschenen er zoveel zwemmers aan de start als op deze wedstrijd. Wat begon met een onschuldige 2 kilometer rechtuit rechtaan zwemmen, groeide uit tot hét zwemevenement van het open water circuit. Ontwikkelde zich tot een programma met jeugd nummers en ook de schoolslag afstanden vonden hun intrede. Helaas vond dit in 1996 voor het laatst plaats en werd er tot op nu geen zwemwedstrijd meer gehouden op de Bosbaan.

17 jaar later, na de verbouwing van de bosbaan, realiseert OEZA na een lange en goed georganiseerde voorbereiding weer een geweldige open water wedstrijd op de Bosbaan. En niet zomaar 1! Op wedstrijd gebied zijn ze het meest vernieuwend en innovatief bezig van alle Nederlandse wedstrijden en misschien wel van europa! Zo willen ze graag elektronische tijdwaarneming realiseren.  Máár zijn er ook positieve gesprekken en testen om met een GPS zender te gaan zwemmen zonder dat dit nadelige gevolgen heeft voor de zwemmers. Dit houd in dat een zwemmer terug kan kijken welke lijn gezwommen is, en wat daar aan verbeterd kan worden.

Wij zullen via onderstaande media en middels deze website de ontwikkelingen vermelden omtrent onze wedstrijd.

Voor meer informatie kunt u naar onze website: www.oww-bosbaan.nl of volg ons op facebook: www.facebook.com/owwBosbaan

Hopelijk tot ziens op 4 Augstus.
OEZA


4 augustus zal zwemvereniging OEZA de Bosbaan wedstrijd weer herstellen met alle euforie van vroeger.
We zijn te volgen via:
    www.facebook.com/owwBosbaan
    &
    www.oww-bosbaan.nl

Graag zien we jullie inschrijving en reactie(s) tegemoet!