De Europese Kampioenschappen Open Water Zwemmen worden in 2013 niet georganiseerd door de LEN, en om de LEN -cup wordt in Hoorn in 2013 ook niet gezwommen!

Beste mensen,

Het duurde erg lang voordat de KNZB en de LEN (Europese zwembond) overeenstemming zouden kunnen bereiken, en dat is meestal niet zo’n goed voorteken...
Helaas is het ons dus niet gelukt de organisatie van de Europese Kampioenschappen Open Water Zwemmen 2013 naar Nederland (Hoorn) te halen.
De werkelijke oorzaken doen er eigenlijk niet meer toe: we hebben alles geprobeerd, veel geduld moeten opbrengen, maar het resultaat is dat we met lege handen staan.

De Europese Kampioenschappen Open Water Zwemmen worden in 2013 niet georganiseerd door de LEN, en om de LEN –cup wordt in Hoorn in 2013 ook niet gezwommen.
Het kan zijn dat de Europese Kampioenschappen in de toekomst wel naar Nederland komen, en ook de LEN –cup hoort eigenlijk in Hoorn, maar deze zomer dus even niet.
Dat het besluit van de LEN voor de KNZB, de Gemeente Hoorn en de Stichting ‘Ter Rede van Hoorn’ een enorme teleurstelling is, zal iedereen duidelijk zijn.

Het zwemevenement ‘Ter Rede van Hoorn’ blijft in elk geval in het weekeinde van 10 en 11 augustus staan, wat al de nodige improvisatie met zich meebrengt.
Zo zullen we alternatief moeten parkeren, is het Hollandia-clubgebouw niet volledig inzetbaar, en vallen we samen met de Compri-zwemmarathon Stavoren-Medemblik.
Ik ga er wel vanuit, dat het Nederlands Kampioenschap 10 km op zondag 11 augustus in Hoorn wordt gezwommen, en dat de ‘Grote Prijs van Van der Valk’ nog groter wordt.

Binnenkort zal de KNZB met de Stichting het programma vaststellen, en zullen we ook bekijken of een internationaal onderdeel eraan kan worden toegevoegd.
Dat er bij ‘Ter Rede van Hoorn’ alleen al geweldig veel te beleven valt, wordt jaarlijks opnieuw door velen ervaren, en 2013 zal daar geen uitzondering op zijn!
Graag had ik iedereen nog meer willen bieden, maar voorlopig zal ik het dus even bij ons ‘eigen’ programma moeten laten, met de belofte voor meer, en later...

Met vriendelijke groet,
Hans Beenker

voorzitter 'Ter Rede van Hoorn'
trainer-coach OLA -team Hoorn
Abbingstraat 19 -1623 LW Hoorn (NL)
06-20646700 - h.beenker@kpnmail.nl