OWW de Kurenpolder, Hank

Datum: 
zaterdag, 14 september, 2013 - 00:00

In de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw organiseerden de Biesboschzwemmers in Hank een succesvolle langebaan wedstrijd. Door omstandigheden is dit gestopt. In 2000 beleefden de Biesboschzwemmers hun grootste succes toen de damesploeg in Roermond gekroond werd tot kampioen van Nederland. De ploeg bestond uit Etta van der Weijden, Theodora en Francijna de Kooter, Ilse Admiraal, Sabrina Boekhout en Jenette van Dalen.

Ondanks het stoppen van de organisatie in Hank is er altijd door een of meerdere Biesboschzwemmers deelgenomen aan langebanen, later open water wedstrijden. In 2002 wist Theodora de Kooter de zilveren prestatiemedaille te veroveren en een 6e plaats in het eindklassement bij de dames vrije slag. In 2005 viel die eer de beurt aan Sander van Elburg bij de junioren.

Sinds 2011 is er weer een grote groep zwemmers die deelneemt aan open water wedstrijden. De eerste aanleiding was de wedstrijd van De Doornotters in Wijk en Aalburg als afsluiter van het seizoen, maar er waren zwemmers die meer wilden en al snel werd het klassement van de Brabantbeker door enkele vol gezwommen en dit zette door in 2012.

Door het bericht van De Doornotters dat zij gingen stoppen met het organiseren van hun wedstrijd ontstond bij enkele mensen het idee om zelf een wedstrijd te gaan organiseren. Na enig mailcontact met De Doornotters en de TOWZ is in december 2012 de eerste vergadering belegd en werd in januari 2013 de locatie gekozen. De locatie is De Kurenpolder in Hank waar men succesvol was in het verleden en dat de komende jaren ook hoopt te worden.

Op de website kunt u alle informatie vinden over de wedstrijd. Mocht u toch iets niet kunnen vinden, dan kunt u ons bereiken via het contactformulier

De organisatie van de Kurenpolderrace wenst alle deelnemers veel succes!