Daan Glorie geniet nog even na in Australië

Marathonzwemmen. bron: Noordhollands Dagblad 11 maart 2013

Daan Glorie heeft zaterdag in Australië de 'Giants of the bay' gewonnen. De marathonspecialist van de Alkmaarse zwemvereniging DAW was veel sneller dan de concurrentie. Na 30 km finishte hij 25 minuten voor de nummer twee, een estafette team.
De tocht van Portalington naar Point Lonsdale (100 km onder Melbourne) werd gezwommen onder zware omstandigheden, meldt Glorie van de andere kant van de wereld: ,,De eerste twee uren kwam ik totaal niet in mijn slag door de zware golfslag, die recht in mijn gezicht kwam. Pas daarna kwam ik in het ritme, helemaal toen de kajakker, die naast mij zou varen, ook besloot het water in te gaan, want hij durfde het de eerste twee uren niet aan.

Daarna had ik stroming mee, maar ook dan is het zwaar zwemmen, omdat je naar voren en achteren wordt gezogen. Het begeleidingsteam met boot, kajakker en coach was uiteindelijk echt geweldig. Ik bleef lekker zwemmen tot en met het einde en finishte in 5 uur 59 minuten en 58 seconden."

Het was Glories tiende internationale marathon. De Heemskerker, die in voorbereiding is op zijn dubbele oversteek van het Kanaal, is dan ook ongelofelijk opgelucht nu eindelijk een zware marathon te winnen. ,,Ik ben behoorlijk verbrand, heb heel veel alleen moeten zwemmen en had een lange vlucht van twintig uur achterelkaar achter de rug, maar het was het allemaal waard."

De komende dagen gaat Glorie nog even nagenieten in Melbourne, want voor de wedstrijd had hij vooral de focus op de race en kwam hij niet verder dan het zwembad, zijn bed en de eettafel.

Hij keert donderdag terug naar Nederland.

 

edit Niek: de krant had het van de kayakker niet zo goed begrepen. Lees Daan's persoonlijke verslag hier: http://zwemfan.wordpress.com/2013/03/13/australie-de-terugblik-maar-ik-kom-terug/