Dutch Ladies First! is hun wereldrecord kwijt

De dames van Dutch Ladies First bestaande uit Margot Stenveld, Desirée Emmen, Jannekke Harmsen-Bakker, Jasmijn Ruijgrok, Gemma Middendorp-Pelikaan en Linda Hoogndam zijn hun record kwijt.

Hun record indertijd was heen 9 uur 57 min 30 sec, terug in 8 uur 25 min 00 sec voor een totaaltijd van 18:22:30 uur

Een team bestaande uit 6 Britse dames heeft het oude WR record met 9 minuten en het Britse record met 54 minuten verbroken.

Channel Ladies bestaande uit Dee Llewellyn, Jane  McCormick, Lucy Lloyd-Roach, Katie Birchall,  Emily Gormley en Sarah Healey deed er 18:13 uur over met de splittijden 9:21 uur heen en 8:52 terug.

De Nederlandse meiden vinden dit uiteraard niet leuk en beramen zich er al op om 'hun'  record terug te pakken. Alsof dat niet genoeg is willen te tussen neus en lippen meteen een record voor een tripple neergaan zetten, welke wat langer in stand zal blijven, doordat ten eerste een tripple überhaupt niet vaak gezwommen wordt en zeker niet door een geheel uit vrouwen bestaand team.

hier een bericht over de Britse dames http://www.examiner.co.uk waar ook over de tragische dood van Susan Taylor wordt geschreven.