Linsey Heister verslaat Edith van Dijk

oorspronkelijke artikel @ Holland Swimming
geschreven door: Rob Bartol   
foto('s): onbekend (waarschijnlijk Ben Lap)
gepubliceerd: zondag 8 juli 2007

NZE-Eiffel-PSV  zwemster Linsy Heister heeft tijdens de rivierklassieker  Beusichem –  Culemborg oud bondscoach Edith van Dijk verslagen. Alex Schelvis werd 1e bij de mannen.

Tijdens de WK van Melbourne was Van Dijk nog de coach van Linsy Heister. De wedstrijd over een lengte van zes kilometer werd zondag bij de dames beslist in de eindsprint. Linsy Heister die van te voren had laten weten dat ze ‘ hem kneep voor Edith’ pakte de oud wereldkampioen in de laatste meters.

Doordat de rivier - de Lek - een stroomsnelheid had van 2 kilometer per uur waren de gezwommen tijden goed.

Linsy Heister tikte aan in 48.42’29. Oud wereldkampioen Van Dijk: 48.48’16. Evelien Sohl tikte aan als derde. Dat Edith van Dijk meedeed aan deze toch was en is voor de buitenwereld zeer bijzonder. Immers de oud wereldkampioen had al afscheid genomen van het openwater zwemmen en ook haar functie van bondscoach had ze opgegeven.

Voor woordvoerder Arie Lemstra van de wedstrijd was het niet zo bijzonder dat Van Dijk meedeed: “Wij hebben al jaren een enorme goede band met Edith en het zwemmen in een rivier is echt iets voor haar. Deze wedstrijd paste in haar afbouw programma”.

De watertemperatuur in de Lek was 18.3 graden celsius; dus…. Koud! (red .NOWW: koud is wat overdreven eerder we nemen het eerder lauw!)

 Bij de mannen eindigde Alex Schelvis als eerste. Ook Schelvis heeft Van Dijk meegemaakt als bondscoach bij de WK in Melbourne.

De tweede plaats werd gepakt door Sebastiaan Reijnen. Koen Florijn