U bent hier

nieuws - Olympisch

Special Olympics NL 2018

Datum: 
zaterdag, 9 juni, 2018 (Hele dag) t/m zondag, 10 juni, 2018 (Hele dag)

ZWEMMEN IN OPEN WATER
De sporter heeft de keuze om deel te nemen aan:

  1. 750m traditioneel of Unified (op zondag 10 juni) en 200m vrije slag (op zaterdag)
  2. 1000m traditioneel of Unified (op zondag 10 juni) en 200m vrije slag (op zaterdag)

Gouden Ferry Weertman: 'Auto van oma rijdt het best'

Hij rijdt het liefst in de auto van zijn oma en een Boeddha-beeldje gaat altijd mee in de tas. Hoog bezoek gisteravond bij Broekhuis Opel in Barneveld. Op uitnodiging van zwem-en waterpolovereniging DWK was niemand minder dan olympisch zwemkampioen Ferry Weertman aanwezig om belangstellenden te vertellen over zijn loopbaan en leven. De lange afstandszwemmer behandelde een keur aan onderwerpen en ging geen enkel item uit de weg. Hij werd ondervraagd door de voormalig technisch directeur van de zwembond, Titus Mennen.

Ferry Weertman wacht nog, maar gemeentelijke onderscheiding komt echt

Naarder zwemkampioen Ferry Weertman wacht nog steeds op een zilveren legpenning van de gemeente. Het gaat nog wel een paar weken duren voordat Weertman de onderscheiding ontvangt, zo maakt de gemeente bekend. 

Dat Ferry Weertman een zilveren legpenning krijgt, werd afgelopen zomer bekend gemaakt vlak nadat Weertman een gouden medaille won op de Olympische Spelen en door de gemeente werd gehuldigd. De legpenning werd hem toegezegd, maar wel met de aantekening dat het nog wel even kon duren

De dag van de koning van de Copacabana

Ferry Weertman | Zes jaar leefde openwaterzwemmer Ferry Weertman (24) toe naar die ene dag. Die van de olym­pische tien kilometer in Rio de Janeiro. In de baai van Copacabana moest het gebeuren. Dinsdag 16 augustus 2016 wérd zijn dag. Een kroniek in drie delen.

Vooraf

4.45 uur: De wekker gaat vroeg. Ferry Weertman en zijn coach Marcel Wouda hebben de laatste

Spaanse fysio redt gouden spelen Van Rouwendaal

Een wonderbaarlijke wederopstanding

Schouder kapot, kansloos. Voor de Spelen van Rio wordt Sharon van Rouwendaal afgeserveerd door haar Franse coach en Nederlandse fysio's. De zwemster zoekt contact met de Spaanse Monica Solana Tramunt. Resultaat: goud op de 10 kilometer. Een staaltje toewijding en vertrouwen.

Meet & Greet met Sharon van Rouwendaal

Datum: 
vrijdag, 16 december, 2016 (Hele dag) t/m zondag, 18 december, 2016 (Hele dag)

Ben je ook fan van Sharon van Rouwendaal? Ze won de gouden medaille op de 10 km open water zwemmen in Rio. Stel je vraag aan haar en wie weet mag je hem zelf stellen tijdens een Meet & Greet tijdens de Amsterdam Swim Meet van 16 t/m 18 december in Amsterdam.

Sharon en Ferry gehuldigd in Dordrecht

zaterdag 27 augustus 2016 - Dordrecht -De Olympisch kampioenen Sharon van Rouwendaal en Ferry Weertman zijn zaterdag gehuldigd in Dordrecht. Een prachtige zonnige dag rond het open water met enthousiast publiek.

De huldiging vond plaats tijdens de Swim to Fight Cancer in Dordrecht. Ferry, Sharon en coach Marcel Wouda werden als helden ontvangen.

Ze gaven het startschot van de 2,5 km tocht en gingen daarna per boot te zwemmers achterna. De kampioensvaart ging door de grachten van Dordrecht. Op de kades en de bruggen stond veel publiek, dat de Olympisch kampioenen toejuichte. Een aantal andere Olympische zwemmers waren ook bij dit feestje en kwamen in een extra bootje er achter aan.

Gouden Ferry Weertman gehuldigd: 'Het is gekkenwereld daar'

RIO DE JANEIRO - Met een grote lach op z'n gezicht liep Ferry Weertman dinsdagavond door het Holland Heineken House. Hij werd gehuldigd vanwege zijn gouden medaille op de tien kilometer open water.

VeryFerryFast Weertman Passes Poort In A Storm For Dramatic Double Dutch Gold

The end of the Olympic marathon was like the wild west today in Rio. The Dutch had reason to celebrate after a the best twitter handle in swimming, VeryFerryFast, past a Poort in a storm on the way to a dramatic finish.

That fast ferry was Ferry Weertman, who  joined Sharon van Rouwendaal as champions of the marathon but few others had cause to celebrate the messiest finish to years of efforts you will find anywhere in world sport. World-class swimmers. Certainly not a world-class event.

Gouden Ferry en Marit genieten van stroopwafels

Pieter van den Hoogenband, Maarten van der Weijden, Femke Heemskerk, Inge de Bruijn en Ranomi Kromowidjojo hadden hem uitgebreid verteld over de huldigingen in het Holland Heineken House. Ferry Weertman hoorde aan hoe fantastisch het wel niet moest zijn.

Fotofinish bevestigt olympisch goud van Ferry Weertman op 10km

"Lucky number 13”, een mooie kreet natuurlijk op Facebook, maar de overwinning van Ferry Weertman op de Olympische 10 kilometer had daar niet mee van doen. De Nederlander was in de bikkelharde eindsprint gewoon de beste, ook al moest het uit zijn tenen komen om de hand winnend tegen de finishwand te slaan. Na een fotofinish werd het pas goed duidelijk: @VeryFerryFast was echt dé olympisch kampioen.

Sharon Van Rouwendaal Cold Shoulders Injury To Turn Copacabana Orange

Sharon Van Rouwendaal became the first Dutch winner of the marathon today, Copacabana painted orange by fans from The Netherlands , flags and clogs flying as she came home in 1 hour 56mins 32.1sec. That marked the first Dutch swimming gold of these Games, Van Rouwendaal joining compatriot Maarten van der Weijden, 2008 winner if the inaugural 10km event, in the club of Olympic marathon champions from their country.

Goud voor Sharon van Rouwendaal op 10 kilometer

Sharon van Rouwendaal heeft op de 10 kilometer open water in Rio op fraaie wijze de olympische titel veroverd. Na een solorace van ruim drie kilometer tikte zij als eerste aan, 16,6 seconden voor de later gediskwalificeerde Française Aurelie Muller en 17,4 seconden voor de Italiaanse Rachele Bruni. Okimoto, BRA nam op het podium het brons in ontvangst.

Waar ligt de gouden plak van Maarten van der Weijden?

Op de website van radio10nl is een interview met Maarten te horen.

Van Rouwendaal laat 800 meter schieten, focus op 10 kilometer

Sharon van Rouwendaal doet donderdag definitief niet mee aan de 800 meter vrije slag op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De 22-jarige zwemster heeft zichzelf van de startlijst laten verwijderen.

Pagina's